İşgalci İsrail'in Eski Genelkurmay Başkanından İtiraf

İşgalci İsrail'in Eski Genelkurmay Başkanından İtiraf

Terör rejimi İsrail'in eski Genelkurmay Başkanı Dan Halutz, Gazze’de Hamas’a karşı savaşı kaybettiklerini bundan sonra tek zaferin Netanyahu’yu devirmek olacağını belirtti.

Siyonist İsrail’in 7 Ekim’de Gazze’de ağır katliamlar eşliğinde başlattığı savaş beklediği sonucu vermedi. Kara harekâtında ilerleme kaydedemeyen İsrail güçleri ağır kayıplar verdi.

İsrail ordusunun çocuklar ve kadınlar başta olmak üzere masum sivillere yönelik katliamlarına tüm dünyadan tepkiler gelmeye devam ederken, artık iç cephede de sesler yükselmeye başladı.

El-Cezire’nin haberine göre İsrail'in eski Genelkurmay Başkanı Dan Halutz, Hayfa'daki bir protesto gösterisinde, rejimdeki iç çatlağı yansıtan dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

İsrailli muhabir Yishai Friedman’ın uzattığı mikrofona konuşan Halutz, İsrail ordusunun Gazze’de Hamas’a karşı girilen savaşı kaybettiğini, bu saatten sonra kazanılacak tek zaferin Başbakan Netanyahu’yu devirmek olduğunu dile getirdi.

Emekli general, 1300 ölü ve 240 esirin olduğu bir tabloda zaferden söz edilemeyeceğini belirterek “Bana kalırsa tek zafer tablosu Başbakan Netanyahu’nun görevden istifası olacak” dedi.

Emekli general Halutz'un bu sözleri İsrail cephesinde büyük yankı uyandırdı.

Dan Halutz, 2006 yılındaki Lübnan savaşı sırasında İsrail rejiminin genelkurmay başkanlığını yapıyordu.

İsrail merkezli Kanal 14 televizyonu, Halutz’un Netanyahu'yu devirecek protestoları organize etmek için çalıştığını öne sürerek protestolarda kan dökülebileceğine işaret etti.(YDH)