İşgalci İsrail'de Kaos Sürüyor

İşgalci İsrail'de Kaos Sürüyor

Binlerce İsrailli, hükümetin yargı reformunu protesto etti

Yüksek Mahkeme'nin hükümet kararlarını bozmak için "makullük" standardını kullanmasını sınırlayacak yasa tasarısının oylanmasından önce Cumartesi günü ülke çapında on binlerce İsrailli protesto gösterisi yaptı .

Başbakan Netanyahu'nun öncülük ettiği tartışmalı bir yargı revizyonu planı, 29 haftalık kitlesel protestoları ateşledi. Revizyon aynı zamanda jüri üyelerinin seçilme şeklinin değiştirilmesini de gerektiriyor.

Başbakanın müttefikleri paketin amacının seçilmiş yetkililere yeniden güç vermek olduğunu söylüyor, ancak eleştirmenler bunun yolsuzluk suçlamalarıyla yargılanmakta olan Netanyahu'nun bir güç gaspı olduğunu savunuyorlar.

İsrail bayrakları taşıyan protestocular ülke çapında 150'den fazla yerde miting yaparken, diğerleri Kudüs'teki parlamentoya giderek Tel Aviv'den 70 km'lik dört günlük bir yürüyüşle sonuçlandı. İsrail parlamentosu yakınlarındaki bir parkta toplanan göstericiler çadır kurdu.

En büyük gösteriye ev sahipliği yapan Tel Aviv'de protestocular Kaplan Caddesi'ndeki hükümet binası önünde toplandı.

Aralarında eski Başbakan Yair Lapid'in de bulunduğu muhalefet liderleri de ülkenin farklı yerlerindeki gösterilere katıldı. Hükümet kararları üzerindeki yargı denetimini kısıtlayan bir yasa tasarısı kabul edilirse ordunun ciddi şekilde zarar göreceği konusunda uyardı.

KAYNAK: TEVHİDHABER.COM