İşgalci  İsrail Maliye Bakanı  Ülkeyi  Karşırtıran Yargı Reformunu Savundu

İşgalci İsrail Maliye Bakanı Ülkeyi Karşırtıran Yargı Reformunu Savundu

İsrail Maliye Bakanı: Ekonomimiz yargı reformlarından faydalanacak

İşgalci İsrail Maliye Bakanı Bezalel Smotrich, "önerilen yargı reformlarının ülke ekonomisini güçlendireceğine inandığını ancak herhangi bir ekonomik zarar meydana gelirse sorumluluğu üstleneceğini" belirtti.


Smotrich, 2023 ve 2024 devlet bütçesinin ayrıntılarını vermek için düzenlediği basın toplantısında, "İsrail halkı için bir tür şok var ve bu, ekonominin belirli sektörlerine yansıyor. Herhangi bir felaket görmüyorum." "Yargıya darbe olmaz... Yaptığımız düzeltme İsrail Devleti'ni güçlendirecektir" vurgusu yaptı. " olacakların Kesinlikle sorumluluklarını alıyorum" diye ekledi.


İsrail para birimi Şekel dolar karşısında yüzde 8 düşerek, hükümete yargıç ataması için daha fazla yetki veren ve Yüksek Mahkeme'nin yasayı bozma yetkilerini sınırlayan geçen ayki önerilerden bu yana üç yılın en düşük seviyesini gördü.

Para birimi Salı günü dolar karşısında yüzde 0,1 düşerek 3,665 şekele geriledi.

Para biriminin değer kaybetmesi, yatırımcıların İsrail'in karar alma sürecinde daha otoriter bir duruş sergileyen gelişmekte olan piyasalar listesine katılacağına dair endişelerini artırdı.

Kaynak : TEVHİD HABER