İşgalci İsrail  Korkudan Yardım İstedi

İşgalci İsrail Korkudan Yardım İstedi

İsrail, Fransa'dan Hizbullah ile bir savaşı önlemek için müdahale etmesini istedi

İsrail Dışişleri Bakanlığı başkanı Eli Cohen'in Fransız mevkidaşı Catherine Colonna'dan gerilimlerin hızla çözülmesine yardımcı olmak için Paris'in Lübnan'daki nüfuzunu kullanmasını istediğini duyurdu.

İsrail Dışişleri Bakanlığı yaptığı açıklamada, "Hizbullah ve İran'ın nükleer programını ele almak amacıyla. Dışişleri Bakanı Eli Cohen, Fransa Dışişleri Bakanı ile görüştü."

Cohen Fransa'nın Lübnan ve Hizbullah'a müdahalesi askeri bir çatışmanın önlenmesine yardımcı olacaktır. Önümüzdeki Eylül ayında, Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı Yönetim Kurulu'nun İran'ın nükleer programını durdurma kararı alması gerekiyor. Fransa, barış ve normalleşme çemberinin genişletilmesinde ve mevcut barış anlaşmalarının güçlendirilmesinde önemli bir rol oynayabilir." dedi

Cohen, "Hizbullah terör örgütünün Lübnan sınırındaki provokasyonu askeri çatışmaya dönüşebilir" dedi.

"Arkadaşım Dışişleri Bakanı Colonna'dan gerilimlerin verimli ve hızlı bir şekilde çözülmesine yardımcı olmak için Fransa'nın Lübnan'daki etkisini kullanmasını istedim."

İsrail Dışişleri Bakanlığı, "Fransa, İbrahim Anlaşmalarının genişletilmesinde ve Afrika ve Orta Doğu'da daha fazla ülkenin barış çemberine eklenmesinde merkezi bir rol oynayabilecek şekilde İsrail'in stratejik bir müttefikidir" dedi.

Dışişleri Bakanı Elie Cohen, Fransa'nın anti-Semitizmle mücadele ve Yahudi cemaatini koruma taahhüdünden dolayı dışişleri bakanına teşekkür etti.

Kaynak:TEVHİDHABER.COM