İşgalci İsrail Duyurdu: Ateşkes Yok!

İşgalci İsrail Duyurdu: Ateşkes Yok!

İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, Gazze şehrine yönelik kuşatmanın tamamlandığını, ateşkes seçeneğinin de masada olmadığını söyledi.

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları sürerken İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari’den yeni bir açıklama geldi.

İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları hakkında değerlendirmelerde bulunan Hagari, kara birliklerinin bölgede ilerlediğini belirtti. Hagari, Gazze kentine yönelik kuşatmanın da tamamlandığını bildirdi.

“ATEŞKES OLMAYACAK”

Hagari, ateşkese dair bir soruya ise “ateşkes seçeneğinin masa olmadığı” cevabını verdi.

HAMAS’TAN AÇIKLAMA

Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, Gazze’de ölen İsraillilerin sayısının İsrail yönetiminin açıkladığından çok daha fazla olduğunu açıkladı.

Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde, Al Jazeera televizyon kanalında yayınlanan sesli mesajında, Kassam Tugayları savaşçılarının, farklı bölgelerden Gazze’ye doğru ilerlemeye çalışan İsrail güçlerine karşı koymaya devam ettiğini söyledi.

Ebu Ubeyde, Gazze’de ölen İsraillilerin sayısının İsrail yönetiminin açıkladığından çok daha fazla olduğunu belirtti.

İsrail askeri hatlarının arkasından dolanarak sıfır noktasından saldırmayı başardıklarını kaydeden Ebu Ubeyde, bir tank taburu ve daha fazlasını imha ettiklerini, çok sayıda İsrail askerini öldürdüklerini ve yaraladıklarını ifade etti.

Sözcü Ebu Ubeyde, bu akşam Gazze Şehri’nin kuzeybatı ekseninde bir karşı saldırı gerçekleştirerek 6 tank ve 2 personel taşıyıcıyı imha ettiklerini dile getirdi.