İşgalci  İsrail 1967'den Beri 12.000 Evi Yıktı

İşgalci İsrail 1967'den Beri 12.000 Evi Yıktı

Filistin Arazi Araştırmaları Merkezi'nin "Toprak Günü"nün 47. yıl dönümü münasebetiyle rapor yayınlaadı

Filistinli bir insan hakları merkezi Perşembe günü yaptığı açıklamada, İsrail'in 1967'den beri işgal altındaki topraklarda 12.350'den fazla Filistinli evini yıktığını ve iki milyondan fazla ağacı kökünden söktüğünü söyledi.

Bu açıklama Filistinlilerin her yıl 30 Mart'ta kutladıkları "Toprak Günü" münasebetiyle Kudüs merkezli Arap Çalışmaları Derneği'nin (sivil toplum kuruluşu) Arazi Araştırma Merkezi tarafından yapılan açıklamada geldi.

Filistinliler her yıl, İsrail yetkililerinin evlerindeki topraklarının geniş alanlarına el koyduğu ve ölü ve yaralı bırakan protestoları ateşlediği 1976 yılına dayanan "Toprak Günü"nü anıyor.

Merkez, İsrail'in "1967'de işgal altındaki Filistin topraklarında 12.350'den fazla Filistinli evini yıktığını" belirtti.

Yıkımların İsrail içindeki Arap köylerini etkilediğini, "El-Araqib (güney) köyünü 214 kez yıktıkları için Filistin iç kesimlerindeki köy ve şehirlerin rapora yansımadığı " açıkladı.

Merkez Aynı dönemde "bu toprakların Araplığına ve Filistinliliğine tanıklık eden iki milyondan fazla çok yıllık zeytin ağacının kökünden söküldüğünden" bahsetti.

Filistin İnsan Hakları Merkezi'nin yaptığı açıklamada, saat 16:05'e (GMT) kadar İsrail makamlarından herhangi bir açıklama yapılmadı.

Çarşamba günü, Filistin Otoritesi (hükümet), "Toprak Günü" münasebetiyle yaptığı açıklamada, 2022'de dağıtılan toplam yıkım ilanı sayısının 1.220 olduğunu söyledi.

Kaynak: TEVHİDHABER