İşgalci Askerlerin Psikolojisi Bozuldu! İşgal Medyası Son Durumu Açıkladı!

İşgalci Askerlerin Psikolojisi Bozuldu! İşgal Medyası Son Durumu Açıkladı!

İsrail medyası, Gazze'deki savaşın İsrail işgal askerlerinin ruh sağlığı sistemi üzerinde olağanüstü bir yük yarattığını belirtiyor.

İsrail medyası, İsrail ordusundaki yedek askerlerin tedavi olma baskısı nedeniyle ruh sağlığı yardımı almak için iki aya kadar beklemek zorunda kaldıklarını bildirdi.

Israel Hayom'un haberine göre, yakın zamanda savaş sonrası ruh sağlığı yardımı almak için Natal Derneği'ne giden terhis olmuş yedek askerlere bir terapistle görüşmek için bir ila iki ay arasında beklemeleri gerektiği söylendi.

Gazeteye göre bunun nedeni, terhis edilen askerlerin tedavi için çok sayıda talepte bulunması ve geçmişteki operasyon ve savaşlarda böyle bir durumun söz konusu olmaması.

Gazze'deki savaşın pek çok emsal oluşturduğuna dikkat çeken gazete, bunlardan en önemlisinin yedek hizmetten terhisle birlikte ruh sağlığı tedavilerine ilişkin yüksek farkındalık olduğunu belirtti.

Gazete, 300.000'den fazla savaşçının yedek kuvvetlerde görev aldığına dikkat çekerek, bunların çok azının terhis olduktan sonra ruh sağlığı tedavisi gördüğünü belirtti.

"Savaşın patlak vermesiyle birlikte, savaş tepkileriyle anında ilgilenmek üzere ekipler kuruldu ve savaş alanlarının yakınında konuşlandırıldı" diyen gazete, "savaşın başından bu yana 3.000'den fazla askerin bu ekiplerden geçtiğini" kaydetti.

Gazeteye göre ayrıca, ciddi travma sonrası stres semptomlarından muzdarip savaşçılar için yoğun ve uzun süreli tedavi merkezi olan bir arka rehabilitasyon tesisi kuruldu ve şimdiye kadar yaklaşık 1.300 asker tedavi edildi.

İsrail medyasının daha önce İsrail ordu yönetiminin başta travma sonrası stres bozukluğu (PTSD) olmak üzere daha derin psikolojik sorunlardan muzdarip olacak askerlerin sayısından korktuğunu bildirmesi dikkat çekicidir.

Birçok İsrail medya kuruluşu savaşın işgal askerleri üzerindeki olumsuz psikolojik etkilerini ve çok sayıda psikolojik yardım talebini haber yapmıştı.

Kaynak:Haber Kaynağı