İşgal Zindanlarında Tutulan Esirlerden 500'ü İdari Hapis Cezası Mahkumu

İşgal Zindanlarında Tutulan Esirlerden 500'ü İdari Hapis Cezası Mahkumu

Filistin Enformasyon MerkeziFilistinli Esir Kulübü, işgal rejimi zindanlarında idari hapis cezasıyla tutulan Filistinli esirlerin sayısının 500'e ulaştığını, en çok idari hapis cezasına El-Halil vilayeti sakini esirlerin mahkum edildiğini bildirdi.

Filistinli Esir Kulübü, işgal rejimi zindanlarında idari hapis cezasıyla tutulan Filistinli esirlerin sayısının 500'e ulaştığını, en çok idari hapis cezasına El-Halil vilayeti sakini esirlerin mahkum edildiğini bildirdi.

Esir Kulübü, bugün (5 Şubat Perşembe) konuyla ilgili bir bildiri yayınladı. Filistin Enformasyon Merkezi'ne ulaşan bildiride, idari hapis cezasıyla işgal zindanlarında tutulan esirlerden 12'sinin milletvekili olduğu, belirli bir suçlama ve hukuki gerekçe olmadan yıllarca cezaevlerinde tutuldukları ifade edildi.

Bildiride, işgal mahkemelerinin idari hapis cezalarını esirler hakkında işgal istihbaratı tarafından hazırlanan gizli dosyalara dayanarak verdiği, esirlerin ve avukatlarının söz konusu dosyaları görmelerine izin verilmediği belirtildi.

İdari hapis cezasıyla işgal zindanlarında tutulan esirlerden 208'inin El-Halil vilayeti sakinlerinden olduğunu ifade eden Esir Kulübü, idari hapis cezası mahkumu esirler arasında 61 yaşındaki Ömer El-Bergusi'nin de bulunduğunu, Ramallah vilayeti sakini El-Bergusi'nin 25 yıl işgal zindanlarında yattığını ve bunun 12 yılının idari hapis cezası olduğunu bildirdi.

Bu arada, geçen Haziran ayından bu yana idari hapis cezalarında artış olduğu ifade edildi.