İşgal Ordusunda Görev Almış Siyonist Asker Kendini Yaktı

İşgal Ordusunda Görev Almış Siyonist Asker Kendini Yaktı

İsrail'in Gazze'ye yönelik askeri saldırısında travma geçiren eski asker kendini ateşe verdi

Bir İsrail askeri, Savunma Bakanlığı'nın engelli statüsü talebini reddetmesi üzerine dün kendini ateşe verdi. Adı Bar Kalaf olan asker ağır yaralandı ve hemen Tel Hashomer'deki Sheba Tıp Merkezine götürüldü. Kalaf'ın ailesi, 33 yaşındaki Kalaf'ın çaresiz davranışından İsrail hükümetinin ihmalini sorumlu tuttu.

2008'den 2011'e kadar orduda görev yapan ve Koruyucu Hat Operasyonu'na yedek asker olarak katılan Kalaf, hizmetiyle ilgili olarak travma sonrası stres bozukluğu (TSSB) nedeniyle rapor almaya çalışıyordu. Ancak Savunma Bakanlığı, kendisine askeri görevleriyle doğrudan bağlantılı olmayan bir "akıl hastalığı" teşhisi konduğunu belirterek başvurusunu reddetti. Bakanlık, karar verilmeden önce Kalaf'ın davasının kapsamlı bir şekilde incelendiğini iddia etti.

Kalaf'ın ailesi, bakanlığın açıklamasını reddetti. Kalaf'ın annesi, "18 yaşındaki bir çocuğu üç yıl boyunca kabul edip hiçbir şeyin ters gitmeyeceğini, akıl sağlığı sorunlarının gelişmeyeceğini düşünemezsiniz dedi.

Kalaf'ın ailesine göre, yardım ricaları cevapsız kaldığı için kendini tamamen umutsuz hissetti. Başvurucunun talebini değerlendirmekten sorumlu sağlık kurulunun, durumunun kapsamlı bir incelemesini yapmadığını ve bunun da engelli statüsünün reddedilmesine yol açtığını iddia etti

KAYNAK: TEVHİDHABER