İşgal Medyasından Şok İtiraf!

İşgal Medyasından Şok İtiraf!

İsrail medyası, Hizbullah'ın kuzeydeki yerleşimcileri tahliye ederek stratejik bir başarı elde ettiğini söyleyerek, "İsrail'in bir plan eksikliğine" işaret ediyor.

Siyonist İsrail Kanal 13'ün askeri yorumcusu Alon Ben David, işgal altındaki Filistin'in kuzeyindeki yerleşimcilere "güvenliğin nasıl yeniden sağlanacağını" sordu ve bu durumun "İsrail'in bir planı olmadığı bir dönemde" gerçekleştiğini belirtti.

Bu bağlamda İsrail Kanal 12'nin askeri yorumcusu Nir Devuri, Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrallah'ın "stratejik açıdan savaşı yöneten ve yöneten kişi" olduğunu doğruladı. Yerleşimciler işgal altındaki Kuzey Filistin'deki “yerleşimlere geri dönmeyecekler”. dedi.

Daha önce İsrail Ulusal Güvenlikaştırmaları Enstitüsü, "Mescid-i Aksa tufanı" destanı sırasında işgaldeki yerleşimcilerin tahliyesinden bahsederek, bunun "İsrail'in kuruluşundan bu yana gerçekleşenlerin arasında en büyük tahliye olduğunu vurguladı.

Enstitü, bu operasyonun "İsrail ekonomisi ve toplumu üzerinde bir yük oluşturduğunu " da sözlerine ekledi.


Resmi rakamlara göre, yaklaşık 94,000 kişi tahliye edildi ya da gönüllü olarak başka yerleşim yerlerine taşınırken, 88,000 kişi de otellere yerleştirildi.

Kaynak:Haber Kaynağı