İşgal Medyası Sakat Kalan Askerlerinin Sayısını Açıkladı

İşgal Medyası Sakat Kalan Askerlerinin Sayısını Açıkladı

Siyonist gazete "Yediot Aharonot" daha önce Siyonist rejimin rehabilitasyon bölümünde her gün 60 yeni yaralının ağırlandığını yazmıştı.

Siyonist rejimin medyası, Gazze'ye karşı savaşın başlangıcından bu yana bu rejimin yaklaşık 3.000 yaralı askerinin kalıcı olarak sakat kaldığını bildirdi.

Siyonist Kanal 12 Gazze'ye karşı yürütülen a savaşta bu rejimin yaralanan askerlerinin 3.000'inin "kalıcı engelli ordu" olarak sınıflandırıldığını bildirdi.

Al-Mayadeen internet sitesine göre 9 Aralık'a kadar Siyonist rejimin yaralı askerlerinin sayısı 7 Ekim'den bu yana 5 bine ulaştı.

Siyonist gazete "Yediot Aharonot" daha önce Siyonist rejimin rehabilitasyon bölümünde her gün 60 yeni yaralının ağırlandığını yazmıştı.

Gazete ayrıca 2 binden fazla sakat askerin bulunduğunu da ortaya çıkardı.

Bu konuyla ilgili olarak Siyonist Savaş Bakanlığı'nın rehabilitasyon dairesi başkanı şunları söyledi: Yaralılarımızın çoğu ciddi ve hiç böyle bir şey yaşamadık.

İşgal Güvenlik Bakanlığı Rehabilitasyon Dairesi Başkanı Limor Luria, İsrail askerlerinin aldığı yaraların ayrıntılarını açıklayarak, bazılarının amputasyon gerektirenler de dahil olmak üzere yüzde 58'inin el ve ayaklarından yaralandığını ekledi. Yaralıların yüzde 12'sinde kafa ve göz yaralanmalarının yanı sıra dalak, böbrek gibi iç organ yaralanmaları da bulunuyor.

Hamas hareketinin önderlik ettiği Filistin direnişi, 7 Ekim günü Gazze Şeridi'ndeki Siyonist yerleşim yerlerine saldırarak benzersiz bir operasyon gerçekleştirdi ve onlarca Siyonist'i esir aldı. Uzmanlar bu operasyonu Siyonist rejim ve onun sözde "efsanevi" ordusu açısından stratejik bir başarısızlık olarak değerlendiriyor. Bu operasyon, işgal rejiminin Gazze Şeridi'ndeki yerleşim alanlarına yönelik barbarca saldırılarının başlangıcı olmuş, 7 Ekim'den 24 Kasım'a kadar devam eden bu saldırılar, bir haftalık aradan sonra 1 Aralık Cuma günü yeniden başlamıştı.

Kaynak:Haber Kaynağı