İşgal Güçleri El-Halil’de Filistinli Genç Kızı İnfaz Etti

İşgal Güçleri El-Halil’de Filistinli Genç Kızı İnfaz Etti

Filistin resmi haber ajansı WAFA'da yer alan habere göre, kentteki Hazreti İbrahim Camisi önündeki kontrol noktasında bekleyen İsrail askerleri, "Bıçaklı saldırı" girişiminde bulunduğu gerekçesiyle Filistinli bir genç kızı öldürdü.

Batı Yaka’nın El-Halil kenti Eski Belde semtindeki görgü şahitleri, işgal güçlerinin Hz. İbrahim Camisi'nin güneydoğu kapısındaki askeri barikatta Filistinli bir genç kıza birkaç el ateş ederek şehit ettiğini söyledi.
 
Görgü şahitlerine dayanarak bilgi veren muhabirimiz, işgal güçlerinin 15-16 yaşlarında olan genç bir kızı vurduğunu, açılan ateşten sonra genç kızın yere yığılıp şehit olduğunu, ardından işgal güçlerinin üzerine naylon geçirdiğini ifade etti.

Muhabirimiz verdiği bilginin devamında işgal güçlerinin kimseyi şehit kıza yaklaştırmadığını belirterek, işgal askerlerinin genç kızın yanındaki bıçakla kendilerine saldırmak istediğini iddia ettiklerini söyledi.
 
Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada ise, kimliğini henüz öğrenemedikleri genç bir kızın işgal güçlerinin kurşunlarıyla şehit olduğu duyuruldu.

Kudüs İntifadası'nın başladığı Ekim 2015’ten şimdiye kadar onlarca genç erkek ve kız işgal askerlerinin yargısız infazları sonucu şehit oldu.