İşgal Güçleri Bu Sabah Batı Yaka ve Kudüs'te 19 Filistinliyi Gözaltına Aldı

İşgal Güçleri Bu Sabah Batı Yaka ve Kudüs'te 19 Filistinliyi Gözaltına Aldı

İşgal güçleri bu sabah (12 Mayıs Pazartesi) erken saatlerde Kudüs ve Batı Yaka'nın köylerinde ve kentlerinde gerçekleştirdiği baskınlar sırasında on dokuz Filistinliyi gözaltına aldı.

Filistin Enformasyon Merkezi'nin yerel kaynaklardan edindiği bilgiye göre, işgal güçleri bu sabah Kalkiliya'nın doğusundaki Kefer Kuddum beldesine baskın düzenledi ve 14 genci gözaltına aldı.

Kaynaklar, işgal güçlerinin gözaltına alınan gençleri bilinmeyen bir yere götürdüğünü, evlerde arama yaptığını ve eşyalara zarar verdiğini, birçok Filistinliyi de aramalar sırasında sorguya çektiğini bildirdi.

Beytlahim'de ise kaynaklar, işgal güçlerinin 30 yaşındaki İbrahim Yahya Deamise'yi kentin güneyindeki Ed-Dehişe Kampı'ndaki evine baskın düzenleyerek gözaltına aldığını söyledi. İşgal güçlerinin ayrıca kampta Basim Abdurrahman El-Hasenat ve Ali El-Efendi'nin evlerine baskın düzenlediği ve evlerde arama yaptığı ifade edildi.

Görgü tanıklarının bildirdiğine göre işgal güçleri Nablus'ta da Kuzey Asire beldesine baskın düzenleyerek En-Necah Üniversitesi öğrencisi Fuad Cevabira ve Kudüs Açık Üniversitesi öğrencisi Huzeyfe Şuli'yi gözaltına aldı.

İşgal güçlerinin Kudüs'ün Eski Belde semtinde de Muhammed Ebu Subeyh ve Ramazan Ebu Subeyh isimli gençleri gözaltına aldığı öğrenildi.