Irkçılara Fırsat Doğdu

Irkçılara Fırsat Doğdu

Fransa’daki katliam sonrası Müslümanlara yönelik ırkçı saldırılar arttı. Paris’teki Sabaha Camisi'nin duvarlarına kırmızı haç çizildi. Aubagne kasabasındaki bir caminin duvarına ise domuz kafası asıldı.

Fransa'nın başkenti Paris'i kana bulayan terör saldırıların ardından ülke genelinde camilere yönelik saldırıların arttı. Paris'in banliyösü Creteil'de yedi yıl önce açılan Sabaha Camisi'nin duvarlarına hafta sonu kırmızı haç çizildi. Marsilya yakınlarındaki Aubagne kasabasında bir caminin bahçesindeki demirlere yaban domuzu kafası asıldı. Pirene bölgesindeki Oloron kasabasındaki bir caminin duvarlarına aşırı sağcı bir grubun işaretleri ve sloganları yazıldı.
HEPİMİZ BU BARBARLIĞIN KURBANIYIZ
Pontarlier kasabasında da, bir caminin duvarı ırkçı sloganlar yazılarak kirletilirken, cami kapısına domuz etleri bırakıldı Bu arada Paris Müftüsü Dalil Ebubekir, ülkedeki bütün imamlara yaptığı çağrıda, cuma namazında başkentteki terör saldırıları kurbanlarının anılmasını ve bu konuda vaazlar verilmesini istedi. Paris'te düzenlediği basın toplantısında terör saldırılarını kınayan Ebubekir, teröre karşı birlik ve beraberlik içinde hareket edilmesini istedi. “Hepimiz bu barbarlığın kurbanıyız” diyen Ebubekir, “saldırıları düzenleyen teröristler ile Müslümanların karıştırılmaması'' uyarısında bulundu. Fransa'da çoğu Kuzey Afrikalı yaklaşık 5 milyon Müslüman yaşıyor.
SIĞINMACILAR GELMESİN
Fransa, Avrupa'da en çok Müslümanın yaşadığı ülkeler arasında ilk sırada geliyor. Öte yandan Fransa'da Marine Le Pen'in liderliğini yaptığı aşırı sağcı Ulusal Cephe Partisi, Paris'teki terör saldırılarının ardından ülkeye sığınmacı girişinin durdurulmasını talep etti. Açıklamada, sığınmacı olarak ülkeye giriş yapanlar arasında çok sayıda teröristin olabileceği iddia edildi.