İranlı Tutukluya İsrail Ajanlığı Suçlaması

İranlı Tutukluya İsrail Ajanlığı Suçlaması

Yemen'de geçen hafta yakalanan ve ajanlık yapmakla suçlanan İran vatandaşı bir kişinin duruşması ileri bir tarihe ertelendi. Başkent Sana'da Özel Yetkili Ceza Mahkemesi tarafından görülen duruşmada tutuklu bulunan İranlı sanık Hamid Mirza Sorustani, (51)

Yemen'de geçen hafta yakalanan ve ajanlık yapmakla suçlanan İran vatandaşı bir kişinin duruşması ileri bir tarihe ertelendi. Başkent Sana'da Özel Yetkili Ceza Mahkemesi tarafından görülen duruşmada tutuklu bulunan İranlı sanık Hamid Mirza Sorustani, (51) Hamid Kemal, "Muhammed bin Haydara adı ile İsrail lehine ajanlık faaliyeti yapmak" suçlamasıyla yargılandı.

AJANLIK TUTUKLAMASI İLK DEĞİL

Sanık Sorustani'nin davasının 2 Şubat tarihinde yeniden görüleceği kararını veren mahkeme sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi. Yemenli yetkililer ülkenin Hadramut bölgesinde geçen pazartesi günü tutuklanan Sorustani'nin "Ajanlık faaliyeti yapmakla suçlandığını" belirterek tutuklandığını açıklamıştı. Yemen'de daha önce de İran menşeli olduğu iddia edilen bazı gemilerle ülkeye giren yasadışı İran pasaportu taşıyan kişiler tutuklanmıştı. 
AA