İran'ın  Üzerindeki Baskılar Yoğunlaşıyor.

İran'ın Üzerindeki Baskılar Yoğunlaşıyor.

Amerika ve İsrail, Viyana'daki nükleer müzakerelerin başarısız olması ve Tahran'ı vurmak için askeri hazır olma tehdidinin ardından İran üzerindeki baskılarını yoğunlaştırıyor.

TERCÜME HABER TEVHİD HABER

Avrupalı ​​bir diplomatik kaynak, Tahran'ın Haziran ayında bir önceki müzakere turunda üzerinde anlaşmaya varılan metinler temelinde müzakereleri sürdürmeye istekli olduğunu belirtmesinin ardından, dünya güçlerinin önümüzdeki günlerde İran'ın nükleer müzakerelerde ne kadar ciddi olduğunu test edeceklerini söyledi.

Perşembe günü, ABD ve İsrail'in İran üzerindeki baskıyı yoğunlaştırdığı ve diplomasinin başarısız olması durumunda ekonomik veya askeri sonuçları tehdit ettiği bir zamanda, İran ile 2015 nükleer anlaşmasını yeniden canlandırmaya yönelik görüşmeler yeniden başladı.

İsminin açıklanmaması koşuluyla konuşan kaynak, "İran, Haziranda yapılan metinleri esas alaarak çalışmayı kabul ettiğini söyledi" dedi.

İran'ın baş müzakerecisi, geçen hafta Avrupalı ​​ve ABD'li yetkililerle yaptığı görüşmelerden ayrıldığında, İran'ı yeni taleplerde bulunmak ve bu yılın başlarında varılan uzlaşmaları bozmakla suçlandığı için açıkladığı pozisyona bağlı kaldıklarını söyledi.

İranlı müzakereci Ali Bagheri Kani Reuters'e verdiği demeçte, "İran ciddiyetini koruyor " . Bakın kim diğer toplantıları iptal edip Viyana'ya geldi, kim gelmedi. herkez görüyor" dedi