İran Operasyonun Detaylarını Açıkladı

İran Operasyonun Detaylarını Açıkladı

İran Devrim Muhafızları Ordusu Hava Uzay Kuvveti Komutanı General Emir Ali Hacızade, Irak'ta ABD'nin Ayn el Esad üssüne düzenlenen füzeli operasyonda onlarca ABD askerinin öldüğünü ve yaralandığını açıkladı.

İran Devrim Muhafızları Ordusu Hava Uzay Kuvveti Komutanı General Emir Ali Hacızade, Irak'ta ABD'nin Ayn el Esad üssüne düzenlenen füzeli operasyonda onlarca ABD askerinin öldüğünü ve yaralandığını açıkladı.

 

İran Devrim Muhafızları Ordusu Hava Uzay Kuvveti’nin ABD'nin Ayn el Esad üssüne düzenlediği füzeli saldırı hakkında açıklama yapan General Hacızade, bu operasyonun "Şehit Süleymani" harekatı adı altında ABD’nin en önemli üslerinden birine yönelik düzenlenen büyük bir operasyon olduğunu ve bölge genelinde devam edeceğini belirtti.

Hacızade: Biz bu operasyonda kimseyi öldürme peşinde değildik, onlarca ABD askeri ölmüş veya yaralanmış ve C-130 uçakları ile tanışmıştır. Biz eğer öldürme peşinde olsaydık, operasyonu ilk etapta en az 500 kişiyi öldürecek şekilde planlayabilirdik ve eğer cevap verselerde şartlar değişecekti ve Amerikalı askerlerin can güvenliğine yönelik hiç bir sorumluluğumuz kalmazdı ve ikinci ve üçüncü etapta ve 48 saat içinde dört beş bin kayıpları olurdu.

İran Devrim Muhafızları Ordusu Hava Uzay Kuvveti Komutanı; Ayn el Esad üssüne düzenlenen operasyon planın ilk aşamasıydı, düşmandan karşılık gelmesi durumunda ABD’nin Irak’taki ve çevredeki diğer üssleri de hedeflerimiz arasındaydı. Düzenlenen operasyonda Fetih 313 ve Kıyam füzeleri kullanıldı ve operasyon sonrası ABD helikopterleri yaralıları Ürdün ve Irak’taki hastanelere taşımak amacıyla en az 9 uçuş gerçekleştirdiler açıklamasında bulundu.

Direniş grupları bayrakları önünde basın mensuplarına açıklamada bulunan Hacızade; ABD ve Arap ülkelerine uyarıda bulundu.

İran Devrim Muhafızları Ordusu Hava Uzay Kuvveti Komutanı; gerçekleştirilen operasyonun Kasım Süleymani ve Ebu Mehdi el Mühendis ile birlikte şehit olanların kanının karşılığı olmadığını, sadece ABD’ye atılan bir tokat olduğunu ve yapılacak olan operasyonların kilidi olduğunu vurgulayarak; şehitlerin kanının tam karşılığının ABD’nin bölgeden çıkması olduğunu söyledi.

Hacızade; ABD’nin bölgeden kendisinin çekilmesi gerektiği uyarısında bulundu aksi takdirde bölgedeki direniş grupları ve kurulmakta olan gruplar tarafından büyük bir zaaiyat verilerek rezil bir şekilde bölgeden atılacağını belirtti.

Bölgedeki Arap ülkelerine de seslenen Hacızade; Arap ülkelerinin ABD’ye güvenmemesi gerektiğini ve bölge ülkeleri ile halklarının tıpkı Irak meclisi ve halkı gibi ABD’nin bölgeden atılması için karar almaları gerektiğini yoksa direniş grupları tarafından buna zorlanacaklarını söyledi.