"İran Bu Silahları İsrail'i Yok Etmek İçin Gönderdi"

"İran Bu Silahları İsrail'i Yok Etmek İçin Gönderdi"

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Kızıldeniz’de İsrail’in el koyduğunu iddia ettiği gemiden çıkan silahların getirildiği Eilat limanını denetledi.

EiLAT

İsrail Başbakanı Netanyahu, İsrail ordusunun Kızıldeniz’de "Tam İfşa" adını verdiği operasyonla Hamas’a gittiği iddiasıyla el koyduğu KLOS-C gemisinden çıkan silahları basın toplantısıyla uluslararası basına gösterdi.

Netanyahu, gemi ve gemiden çıkan silahlar için "Gemi, İran tarafından organize edildi, İran tarafından gönderildi, İran tarafından finanse edildi. Silahlar İran’da İranlılar tarafından yüklendi" dedi.

Netanyahu’nun Akabe Körfezi'nde bulunan Eliat limanında düzenlediği basın toplantısında, Savunma Bakanı Moshe Yalon, Genelkurmay Başkan Yardımcısı Tümgeneral Gadi Eisenkot, Deniz Kuvvetleri Komutanı Koramiral Ram Rutberg da bulundu.

Konuşmasına İran’a sert mesajlar vererek başlayan Netanyahu, “Burada bir basın toplantısı yapmak istemezdim. İran içinde olanları göstermemiz, onları rahatsız ediyor. İran'ın değiştiği yönündeki yanılsamaya devam etmemizi isterlerdi. İran, Ortadoğu'da terörizme derin destek veren acımasız rejimden ayrılmaya hazır değil. Ortadoğu'da barışın ve güvenliğin altını oyma ve İsrail’i yok etme hevesinde” diye konuştu.

"Silahları İran yükledi"

Gemide bulunan silahların Gazze’ye ulaştırılmak üzere yola çıktığını belirten Netanyahu, “Bu gemideki silahlar Gazze’deki teröristlere İsrail’i yok etmek için giden silahlardır. Amaç, bunları İsrail halkının tepesine yağdırmaktı. Gemi, İran tarafından organize edildi, İran tarafından gönderildi, İran tarafından finanse edildi. Silahlar İran’da İranlılar tarafından yüklendi" ifadesini kullandı.

"Her zaman olduğu gibi İran gerçekleri yalanladı" diyen Netanyahu, şunları söyledi:
"Aslında Dışişleri Bakanları 'başarısız yalan' olarak niteledi. Ama bu İran, kime yalan söylüyor. İstihbarat servislerimiz geminin narin rotasını ortaya çıkardı. İstihbaratımız, İran’ın bunu gizleme çalışmalarına rağmen ölümcül kargoyu ve rotasını ortaya çıkardı."

Amerikan istihbaratına övgü

"ABD istihbarat servislerinin tüm bunu doğrulayan yakın işbirliğine minnettarlığımı sunuyorum" diyen Netanyahu, burada sunulmuş sahte konşimento da ispat ediyor ki, İran'ın kendi topraklarında konteynerlere yüklediği silahları gizlemeye çalıştığını savundu.

Netanyahu ayrıca, "Gemi mürettebatı, içi silah dolu konteynerleri bilmeden İran’ın ana limanı Bandar Abbas’dan nasıl yükledikleri konusunda ifade verdi. Diğer bir deyişle, bu füzeleri teröristlere gönderen İran yüzsüzce yalan söylüyor. Yani İran değişmedi. İran’ın gerçek lideri gülen yüzlü lideri Ruhani değil, kendisi sadece bir halkla ilişkiler adamı. İran’ın gerçek yöneticisi, dini lider olarak adlandırılan Ali Hamaney’dir" değerlendirmesinde bulundu.

"Dünya başını kuma gömüyor"

Netanyahu, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Yeni olan İran’ın yalanları ya da yaptıkları değil uluslararası pek çok topluluk üyesinin başlarını kuma gömme arzularıdır. İran, Suriye'de toplu cinayetlere devam ederken Lübnan’da, Gazze’de teröre destek verirken ve Ortadoğu'nun altını oyarken, İran’ın nükleer silah geliştirme hedefinden vazgeçtiğine inanarak kendilerini aldatıyorlar. Geminin yakalanması bir kez daha gerçeği ortaya çıkardı ki bu her şeyden önce bir ikiyüzlülüktür. Cinayet sevkiyatını biz yakaladıktan sonra sadece birkaç soluk kınama duydum. Dünya güçleri İran rejimi ile gülen yüzlerle el sıkışırken biz de Eilat’ta bu füzeleri boşaltıyorduk. Biz Kudüs yakınlarında birkaç ev ya da bir balkon yapsak, dünyanın İsrail’i kınadığını görüyoruz. İsrail devletine karşı koro halinde uluslararası kınama duyuyoruz."

Yakalan silahların Hamas’ın eline geçmesi halinde İsrail’in içlerinde Tel Aviv ve Herzilya’yı rahatlıkla vurabileceği iddia eden Netanyahu, "İran’ın elindeki uzun menzilli füzelerin Avrupa hatta Amerika'yı bile vuracağını savundu.

Netanyahu, İran'ın bu geminin içinde ölümcül füzelerini sakladığı gibi kendi eylemlerini ve niyetlerini de gizlediğini belirterek, "İran'ın, amacı sadece nükleer silah geliştirmektir. Mesajım basit; kendi kendini aldatmaya çalışanları kendi uykusundan uyandırmak gerekir" dedi.   

"Roketler 160 km menzile sahip"

Gemiden çıkan ve Akabe Körfezi'nde bulunan Eilat askeri limanında sergilenen mühimmat ise 160 kilometre menzile sahip M 302 tipi 40 roket, 400 bin 7,62 kalibrelik AK-47 Kalaşnikof mermisi ve 122 mm kalibrelik 181 adet havan topundan oluşuyor.

İsrail ordusu, 5 Mart'ta Gazze'ye geliştirilmiş füze taşıdığını öne sürdüğü bir İran gemisine el koyduğunu ve geminin İsrail'in güneyindeki Eliat limanına çekildiğini açıklamış, İran ise söz konusu iddiayı yalanlamıştı.

İranfobianın yayılması hedefleniyor

Öte yandan, İran Genelkurmay Başkan Yardımcısı Tuğgeneral Mesud Cezayiri, İsrail’in, Gazze’ye silah taşıyan İran’a ait bir gemiye el koyduğu yönündeki iddiasını, "ABD ile siyonistlerin koordineli ve ortak girişimi" olarak nitelemişti.

AA