Irak askerleri IŞİD kuşatmasında

Irak askerleri IŞİD kuşatmasında

Reuters, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD)’in Anbar eyaletine bağlı Ramadi kentinde 200 Irak askerini kuşatma altında tuttuğunu bildirdi. Bakuba'da ise orduya katılan 20 gönüllü IŞİD'in kurduğu pusuda öldü.

Reuters’a konuşan Ramadi’nin güneyindeki Buise Kampı'nda kuşatma altında tutulan askerlerden biri, yiyecek ve silah stoklarının tükenmek üzere olduğunu söyledi. Asker, IŞİD’in bölgeye giden yollara mayın döşediğini ve Irak güçlerinin kendilerine ulaşmasının mümkün olmadığını ifade etti.
Anbar Eyaleti Polis Müdürü Ahmed Sadak Duleymi, ordunun Ramadi yakınlarında kırsal alanda bulunan IŞİD güçlerini uzaklaştırmak için şiddetli çatışmalara giriştiğini belirtti.
Anbar İstihbarat Birimi’nde çalışan bir subay, eyalette durumun çok kötü olduğunu ve ordunun IŞİD güçleri karşısında savunma pozisyonunda beklediğini iddia etti.
Gönüllülere pusu
IŞİD, Irak ordusuna destek veren gönüllülerden oluşan bir birliğe Bağdat’ın kuzeyindeki Bakuba’da kurduğu pusuda 20 kişiyi öldürdü.
Bağdat’ın kuzeydoğusundaki Diyala’da ise, peşmerge güçleri Haziran ayında IŞİD’in eline geçen Celevla yakınındaki bekleyişlerini sürdürüyor.
IŞİD, Musul’u 10 Haziran’da Irak ordusu tarafından hiçbir direnişle karşılaşmadan ele geçirmişti. Daha sonra özellikle Sünnilerin ağırlıkta olduğu bir çok bölgeyi daha ele geçiren IŞİD'e karşı Amerika'nın başını çektiği uluslararası koalisyon güçlerine bağlı uçaklar hava saldırıları gerçekleştiriyor.
 
Kaynak: Al Jazeera ve Reuters