Nureddin Şirin

Nureddin Şirin

İnkılapçı Müslümanlar Arasındaki Paralel Akımlar...

İNKILAPÇI MÜSLÜMANLAR ARASINDAKİ PARALEL AKIMLAR...

Yeryüzünün her bir karış toprağında ilahi nizamı tesis etme ve tevhid bayrağını dünyanın her bir köşesinde dalgalandırma misyonunu kuşanmış, bu yolda küresel istikbar ve siyonizm ile amansız bir mücadeleye tutuşarsak en azizleri bu uğurda kurban vermiş olan inkılapçı Islam kimliği, bugünlerde en büyük darbeyi ne emperyalistlerden, ne de siyonist...lerden yiyor; inkılapçı İslam'ın karşı karşıya bulunduğu en büyük musibet inkılapçı Islam düzleminde gözüken paralel akımlar ve unsurlardır...

Bu paralel akımlar ve unsurların belirgin beş özelliği vardır;

1- İnkılapçı islamın ve Ehl- Beyt'in simgelerini, değerlerini ve şiarlarını sürekli kullanarak, bu minval üzere oldukları intibaını vererek kendilerinden sadır olan hal ve söylemlerin bu kimliğe mal olmasını, bu kimliğin bu tür insanlarla tanınır hale gelmesini sağlamak.

2-islam inkılabı davasını küresel bir insanlık ve ümmet davası olmaktan çıkarıp dar mezhepsel, kavmi ve hizipsel zeminlere indirgemek ve sürekli bu yönde polemik ve tartışmalara yol açmak.

3- istikbara, zulme ve tuğyana karşı mücadelenin sorumluluklarını kuşanma yerine, müslümanlar arası ihtilaflı konulara odaklanmak ve sürekli ihtilafları kaşıyıp mezhebi ve grupsal gerginliklere yol açmak.

4- islami vahdetin sağlanması yolunda atılan adımları itibarsızlaştırmak, bu yöndeki eğilim ve iradelerin kırılması için sürekli kişiler kurumlar ve olaylar üzerinden polemikler çıkarmak.

5- Olay ve gelişmelerin seyrini ümmetin ve kazanımların lehine çevirmek yerine, her olay ve gelişmeden yeni bir sorun ve gerginlik üretmek.

MUHAMMEDI İSLAM'IN ÖNÜNDEKI BEŞ TEMEL ENGEL
1- Ifrat
2- Tefrit
3- Tehaccür
4- Taassup
5- Tekfir

Bizler her zamankinden daha çok büyük bir sorumluluk ve vebal altındayız; inkılapçı müslümanlar arasına sızmış, sızdırılmış paralel unsurların deşifresi ve etkisizleştirilmesi noktasında gayretlerimizi ortaya koymalı ve bu uğurda gevşeklik ve müsamaha göstermemeliyiz.

Bu paralel unsurların inkılapçı İslam'ın çehresine ne denli ağır lekeler sürdüklerini, nasıl bir tahribat yaptıklarını görmüyor muyuz? Kulağımıza hoş gelen bazı sözlerin, bazı kutsal ve değerlerin gözümüzün önüne konulmasının aldatıcılığı ile bu paralel unsurlara gösterilen müsamaha, şimdilerde nasıl telafi edilemez musibetlere yol açtığını hepimiz görmekteyiz.

Bizler bu hassasiyet ve uyarıları güçlü bir şekilde ortaya koymazsak, bu paralel akım ve unsurların fesatlarından teberri etmezsek inanç ve ideallerimize, mukaddesat ve kazanımlarımıza karşı affedilmez bir suç işlemiş oluruz...

Bu yazı toplam 6875 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar