İngiltere: Suudi Arabistan ile Ortak bir Vizyonumuz Var

İngiltere: Suudi Arabistan ile Ortak bir Vizyonumuz Var

İngiltere: Suudi Arabistan ile ortak bir vizyonumuz var ve Husilere karşı ortak çalışmamız var

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

İngiltere Silahlı Kuvvetleri Bakanı James Heppey, ülkesini Suudi Arabistan ve Körfez İşbirliği Konseyi devletleriyle bir araya getiren ortak vizyonu açıkladı.

Hebe, Çarşamba günü Al-Arabiya kanalına verdiği röportajda, Birleşik Krallık'ın Suudi Veliaht Prensi Muhammed bin Salman'ın iki ülke arasındaki ortaklığı geliştirme vizyonuna katıldığını söyledi.

Ülkesinin Suudi Arabistan ile modern askeri teknolojiyi paylaştığını ve silahların Yemen'deki Husikere ulaşmasını önlemek için yöntemler geliştirmeye çalıştığını da sözlerine ekledi.

Hebe, "İran'ın Husileri destekleme girişimleri azalıyor" dedi.

13 Aralık'ta Suudi Savunma Bakanı Halid bin Salman, İngiliz mevkidaşı Ben Wallace ile iki ülke arasındaki askeri ilişkilerin geliştirilmesi çerçevesinde bir savunma işbirliği planı imzaladı.

İngiltere, Suudi Arabistan ile büyük tarihi ilişkilere sahiptir ve onunla yatırımlardan ve ticaretten keyif alan en büyük ülkelerden biridir ve ABD ile birlikte bölgede büyük bir askeri ve güvenlik varlığına sahiptir.

Londra daha önce yaptığı açıklamalarda, Husilerin krallığa yönelik saldırılarına karşı koymak için Suudi Arabistan'daki hava savunma sistemlerini elinde tutacağını söylemişti.