İddia: Erdoğan hafta sonu emekliye seyyanen zam açıklayabilir

İddia: Erdoğan hafta sonu emekliye seyyanen zam açıklayabilir

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçimlere 1 hafta kala milyonlarca emekli için seyyanen zam açıklaması yapıp yapmayacağı gündem oldu.

Seçim öncesi emekli maaşlarına seyyanen zam mı yapılacak? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan gelen ekonomi mesajları ve ardından AK Partili isimlerin yaptığı peş peşe açıklamalar, Ankara kulislerini hareketlendirdi. Kulislerde ise 5 bin TL seyyanen zam iddiaları konuşulmaya başlandı.

AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin TGRT'de katıldığı televizyon programında, "Vatandaşımızın derdi neyse, gündemi neyse bize ne geliyorsa biz bunu masaya koyup değerlendirmemizi yapıyoruz. Bununla ilgili çalışmalar olgunlaştığında Sayın Cumhurbaşkanımız kamuoyu ile paylaşacaktır. Emekliler ile ilgili beklentilerin farkındayız." dedi.

Cumhur İttifakı'nın Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Turgut Altınok da "Cumhurbaşkanımız ile konuştum, emeklilerle ilgili bütçe imkanlarına göre iyileştirme yapılacak. Hiçbir emeklimizi mağdur etmeyeceğiz. Bayram ikramiyesiyle ilgili bir rakam telaffuz etmedi. Durumu biraz konuştum. Cumhurbaşkanımız da olayın farkında." diye konuştu.

Detayları ise açıklamayan Altınok, "Bunu Cumhurbaşkanımızın açıklaması daha doğru" dedi.

AK Parti cephesinden peş peşe gelen açıklamalar seçim öncesi emekliye maaş zammı yapılacak iddialarını güçlendirirken, kulislerde emekliye 31 Mart yerel seçimleri öncesi 5 bin TL seyyanen zam yapılacağı konuşulmaya başlandı.

Kaynak: Gazete Duvar