İdam Kararı Edirne'de Protesto Edildi

İdam Kararı Edirne'de Protesto Edildi

Mısır'da Muhammed Mursi'ye yönelik idam kararına bir tepki de Edirne'den geldi. Edirneliler, darbe kararını protesto etti

Mısır'da darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin idama mahkum edilmesi Edirne'de protesto edildi.

Trakya Uluslararası Öğrenci Derneği, Milli Türk Talebe Birliği, Türkiye Gençlik Vakfı, Mimar Sinan Vakfı ve Alperen Ocakları'nın da aralarında bulunduğu sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğle namazının ardından Eski Cami önünde toplandı.

Muhammed Mursi'nin fotoğrafı ve "Edirne'den Mısır'daki Müslüman kardeşlerimize bin selam" yazılı pankart taşıyan katılımcılar, slogan attı, tekbir getirdi.

İlim Yayma Cemiyeti Edirne Şubesi Üyesi Tunç Kılıç, grup adına yaptığı açıklamada, Mısır'daki darbenin, tüm dünyanın gözleri önünde gerçekleştiğini söyledi.

Kılıç, Muhammed Mursi hakkında idam cezası verildiğini hatırlatarak, şunları kaydetti:

"Bu zulme sessiz kalan Batı, gözlerini kapatan Avrupa, bu zulme ortak oluyor. Dünya sisteminde adalet terazisinin güçlüden yana işlendiğini bir kez daha kardeşlerimiz şehit edilirken görüyoruz. Batı'nın bu hukuksuz karara nasıl destek olduğunu, darbecilere karşı örtülü ve açık nasıl destek verdiğini de çok iyi biliyoruz. İşte bu Batı'nın çirkin yüzüdür, en büyük ayıbıdır. Öte yandan, İran, Suudi Arabistan, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri, Körfez baroları ve Ortadoğu ülkeleri bu zulme karşı üç maymunu oynarsa tarih bunu affetmeyecektir. 'Müslüman'ın derdiyle dertlenmeyen bizden değildir' diyen Peygamber'e layık olmayacaklardır."