Husam Şakir: "Avrupa'nın Filistin'i Tanıma Kararları Olumlu Adımlardır"

Husam Şakir: "Avrupa'nın Filistin'i Tanıma Kararları Olumlu Adımlardır"

Avrupa ülkelerinin politikaları konusunda uzman olan Filistinli yazar ve gazeteci Husam Şakir

Avrupa ülkelerinin politikaları konusunda uzman olan Filistinli yazar ve gazeteci Husam Şakir, Avrupa'nın Filistin'i devlet olarak tanımasının pratikteki tesirinin taşıdığı sembolik anlamdan daha derinlerde olacağını ifade etti. Yazar Şakir, Avrupa parlamentolarının verdiği Filistin'i tanıma kararlarının olumlu yönde atılmış adımlar olduğunu ancak yeterli olmadığını ve karşılığında Filistin halkının haklarından bir şeyler taviz vermesinin beklenmesi suretiyle bu halkın hukuku hesabına yazılmaması gerektiğini vurguladı.

Filistin Enformasyon Merkezi'nin Avrupa'nın Filistin konusunda son dönemde sergilediği politika değişiklikleri ve attığı yeni adımlar hakkında kendisiyle röportaj yaptığı araştırmacı yazar Husam Şakir, Avrupa'nın Filistin'i resmen tanıma kararlarının, siyonist rejimin işgal suçunun da ibraz edilmesi dolayısıyla uluslararası platformda da işgale karşı baskıya başvurulmasının sağlanması suretiyle ürünlerinin de alınması böylece fiiliyata taşınması gerektiğini vurguladı.

Henüz yolun başlangıcında olunduğuna dikkat çeken Husam Şakir, Filistin halkına yönelik zulüm dosyalarının açılması ve kuru bir alkışlamayla kalınmaması gerektiğini ifade etti.

Şakir, şimdilik Avrupa'nın peş peşe gelen tanıma kararlarının diplomatik alandaki tesiri tam olarak ortaya çıkmış olmasa da manevi ve sembolik anlamda tesirinin göründüğü kadarıyla büyük olduğunun söylenebileceğini dile getirdi.

FİEM