'HÜDA PAR'ın çadıra saldırdığı külliyen yalan'

'HÜDA PAR'ın çadıra saldırdığı külliyen yalan'

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, HÜDA PAR'lıların Cizre'de PKK'lilerin taziye çadırına saldırdığı yönündeki iddiaların tamamen yalan olduğunun altını çizerek, "HÜDA-PAR’dan çadıra giden olmadı. Bu külliyen yalan, yanlış, asılsız." dedi.

Yapıcıoğlu, Satar Gazetesinden Fadime Özkan'ın sorularını yanıtladı:

"Önce hedef gösteriyor sonra provokasyon diyorlar 

Cizre’deki olaylar size göre de provokasyon mu?

Evet ortada bir provokatör var ve PKK’yı provoke ediyor. Hatip Dicle’nin, başkalarının beyanları var: KCK’dan çok sayıda isim tutuklanınca yapıda boşluklar oluştu ve bu boşluklar başkalarınca doldurdu. Hatta bu operasyonların amacı oraları boşaltıp başkalarını yerleştirmekti, diye.

KCK operasyonlarını paralel yapının emniyet-yargı güçlerince yapıldığını biliyoruz. O amaç da onlara ait gibi bir anlam çıkıyor?

Bunu söylemek bana düşmez. 

8Provokatör varsa bile bir yabancının taraflar arasına sızması mümkün mü? 

İki tarafa da sızma oldu, dedi Demirtaş. Biz HÜDA PAR olarak içimize sızma olmadığını iyi biliyoruz. Merkezde ve yerelde görevli tüm arkadaşlarımızı tanıyoruz. Kendi içlerinde sızmalar olduğunu biliyorlarsa onlara düşen deşifre edip ayıklamalarıdır.

Cizre’de olaylar HÜDA-PAR’lı iki kişinin YDG-H’nın ‘nöbet çadırı’na girmeye kalkmasıyla başladı deniyor. Öyle mi gerçekten?

Hayır. HÜDA-PAR’dan çadıra giden olmadı. Bu külliyen yalan, yanlış, asılsız. Birileri çadıra sızmaya çalıştı mı bilmiyorum ama eğer öyleyse de HÜDA-Par ile kesinlikle ilgisi yok. Medyada HÜDA-PAR ile YDG-H arasında çatışma var gibi gösteriyorlar. Halbuki bir tarafta illegal ve saldırgan bir yapı, diğer tarafta bir siyasi parti var. Bugün gazetesi “Korkulan oldu, onlar da silahlandı” şeklinde bir haber yapmış. Güya HÜDA-PAR silahlı birlikler kurmuş. Olayları körüklemek ve HÜDA-PAR’ı illegal bir örgüt gibi gösterme çabası bu. HÜDA-PAR bir siyasi partidir. Silahlı bir yapı değildir. Silahlı bir yapılanma kurmuş da değildir. Sosyal medyada Şeyh Sait Seriyeleri diye bir yapının misilleme yapacağı yönünde paylaşımlar var. Böyle bir yapı varsa HÜDA-PAR’la ilgisi yoktur. Hizbullah’la ilgisini de bilmiyoruz.

Hatip Bey HÜDA-PAR ile HDP-DTK’lıların masaya oturduğunu ve uzlaşma aşamasına geldiğini söyledi?

Hayır. Hatip Bey’in beyanına göre PKK’nın Avrupa kanadı Hizbullah’ın Avrupa temsilcileriyle konuşmuş. Türkiye’de HDP ile HÜDA-PAR arasında bir görüşme yoktur. Cizre’de olaydan önce HDP ilçe başkanı HÜDA-PAR ilçe başkanını ziyaret etmiş. Hatip Bey genel başkan yardılcımızı arayarak tansiyonu düşüreceklerini söyledi. Bu konuşma iki kez oldu. Ama hemen ardından Kamuran Yüksek’ten ve Kandil’den zehir zemberek açıklamalar geldi.

YDG-H eylem biçimlerini değiştirme kararı aldı?

Biz başından beri şunu söylüyoruz: Önce kendi gençlerini kendileri provoke ediyor, bizi hedef gösteriyorlar. Üzerimize saldırtıyorlar. Daha sonra “bu bir provokasyondur” diyorlar. Provokatör dedikleri kişiler yakalandıkları zaman da onlara siyasi hukuki her türlü desteği veriyorlar. Olaylarda ölen olursa yine kitlesel cenaze törenleriyle işi sahipleniyorlar. Bunu bir taktik haline getirmişler. Dolayısıyla biz bu yönlü beyanların samimi olduğuna inanamıyoruz. Keşke samimi olsalar." (Kaynak: Star)