Mehmet GÖKTAŞ

Mehmet GÖKTAŞ

Hollanda haklı değil mi canım?

Nedir Batının İslam'dan ve Müslümanlardan bu çektiği, demiştim ya önceki gün.

Hollanda'nın önceki gün gösterdiği tavır bunun somut bir göstergesidir.

Biliyorsunuz Avrupa ülkelerinde seçim malzemesi olarak öne çıkan tek şey İslam düşmanlığı, Türkiye düşmanlığı, mülteci düşmanlığı. Hangi parti, hangi lider bu konuyu iyi işlerse öne çıkıyor, reylerini yükseltiyor.

İngiltere Avrupa birliğinden çıkmak için düzenlediği referandumun yegâne malzemesi Türkiye'nin birliğe girme ihtimaliydi, İslam'dı ve mültecilerdi. Bu söylem kendilerince para etti.

Aynı şekilde diğer Avrupa ülkelerinin büyük bir kısmında bu yıl seçim var, faşist partiler İslam ve Türkiye düşmanlığıyla pirim yapıyorlar.

Gelelim Hollanda'ya. Çarşamba günü seçim var, en çok para eden söylem yine aynı.

Yapılan anketlerde bugünkü başbakan Mark Rutte ile İslam ve Türkiye düşmanı Geert Wilders yarışıyor, aralarında sadece bir puan fark var. İşin ilginç olan yanı, başbakan baksa ki yabancı düşmanlığı böylesine para ediyor, kendisi de artık bu konuda rakibinden geri kalmıyor.

Diğer batı ülkelerinde hiç değilse faşist partilerin karşısında diğer partiler var.

Sizin anlayacağınız Hollanda'da partiler faşistlikte birbirleriyle yarışıyor. Hollanda'daki bu faşistçe yarışın detaylarını internet ortamında genişçe görebilirsiniz.

Sonra, seçim propagandaları bizdeki gibi açık alanlardaki miting ve kalabalık salon toplantılarından ziyade görsel medya üzerinden yapılıyor.

Şimdi kendinizi bir Hollandalı yerine koyun (maazallah), şu olup bitenlere tahammül edebilir misiniz?

Böyle bir günde siz de çıkmışsınız Türkiye'deki referandum için Avrupa'da, Hollanda'da etkinlikler düzenliyorsunuz, kendilerinin bile yapmadığı açık alan ve büyük salon toplantıları yapıyorsunuz, adamların ülkesini yerinden oynatmaya çalışıyorsunuz, her yanı bayraklarınızla doldurmak istiyorsunuz.

Allah aşkına adamlar kendileri mi seçim yapacak yoksa ağızlarını açıp sizin seçimlerinizi mi izleyecekler?

Söylediğim gibi eğer müsaade etseler Hollanda neresidir bilinmez, Avrupa'da bir Hıristiyan ülkesi mi yoksa Türkiye'nin bir parçası mı?

Sanki Hollanda'da Rutte ve Wilders yarışmıyor, bir üçüncü aday da Türkiye, Recep Tayyip Erdoğan veya onun bir temsilcisi seçime katılıyor gibi olacak.

Toru topu bizim Konya kadar bir ülke. Recep Tayyip Erdoğan varsa, en az kendi mitingleri kadar insan toplayacak.

Sonra “Eyyy Hollanda!!!” diye bir bağırıverse sanki bir evin salonunda bağırmış gibi her yeri çınlatacak, adamların ödü kopacak.

Müsaadenizle buna meydan vermesinler, Türkiye'den varan siyasetçilere müsaade etmesinler. Siz de bunu lütfen anlayışla karşılayın.

Zaten İslam korkusuyla yatıp kalkıyorlar. Belki geceleri rüyalarında bile bunu görüyorlar.

Vay efendim bu nasıl Avrupalılık, bu nasıl demokrasi söylemlerini de bir tarafa bırakın.

Müslümanlar olarak daha hala öğrenemediniz mi, putperestlerin en büyük özellikleri, acıkınca putlarını yerler.

Yıllar önce bizim ülkemizdeki putperestlere de söylemiştim; Gelin şu putları demirden tunçtan yapmayın, hiç olmazsa helvadan yapın, çünkü gün gelir acıkırsınız, size yazık olmasın.

doğruhaber

Bu yazı toplam 1583 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar