Hizbullah'ın Şam'a Yapılan Saldırıya Misilleme Olasılığı

Hizbullah'ın Şam'a Yapılan Saldırıya Misilleme Olasılığı

Siyonist rejim basın kaynaklarından Yediot Ahronoth gazetesi siyonist rejim savaş uçaklarının Şam'ı bombalamasını değerlendirdi...

Tevhidhaber / Haber Merkezi

Gazete, Siyonist rejim savaş uçaklarının pazar günü Suriye topraklarına karşı saldırılarına işaret ederek, "Muhtemelen, bu adım Lübnan direnişi Hizbullah'ın İran silahlarıyla donatılma korkusu neticesiyle atıldı" ifadelerini kullanarak, bu operasyonun karşılığının kesinlikle verileceğini belirtti.

Gazete ayrıca, geçtiğimiz haftalarda İran tarafından Suriye üzerinden Hizbullah'a transfer edilen "Fatih 110" füzelerini hedef almış olabileceğini belirtti. www.tevhidhaber.com

Gazete ayrıca İran'ın bu saldırılarının intikamının bizzat İran tarafından Filistinli direnişçiler aracılığıyla alınacağını döyledi.

Fatih 110 füzeleri 300 km menzile sahip olup 500 kg savaş başlığı ile mücehhez ve başlık ağırlığının azaltılması durumunda menzilinin artması özelliğine sahip. Füze aynı zamanda yeni bir güdüm sistemiyle teçhiz edilmiş ve hedefi %100 oranında bir isabetle vurabiliyor.

 

Bu füze saatte 4533 km hıza ulaşabiliyor, bir başka deyişle HaKirya, Tel Aviv'deki Savaş Bakanlığını ve İsrail Genel Kurmayını 500 kiloluk bir savaş başlığıyla iki dakikada, 300 kilogramlık bir başlıkla ise bir dakikadan kısa süre içinde vurabilme kapasitesine sahip.

 

7 adet Fatih 110-D1 füzesi Tel Aviv'in tüm füze savunma sistemini etkisiz hale getirebilir. Lübnan'ın enerji santrallerine yapılacak bir İsrail saldırısı durumunda bu yeni model füzelerden sadece bir tanesi bir dakikadan kısa süre içersinde İşgal Edilmiş Filistin'in kuzeyinde yer alan Hadera'daki en önemli enerji merkezini vurabilme imkanına sahip. İsrail ağzıyla konuşursak, bu durum İsrail'i ve vatandaşlarını "taş devrine" döndürecektir.