Hizbullah Füzelerini Hareket Ettiriyor Siyonistler Diken Üstüne / Analiz

Hizbullah Füzelerini Hareket Ettiriyor Siyonistler Diken Üstüne / Analiz

Hizbullah füzelerini hareket ettiriyor ve Siyonist düşman siyasi bir çözüm arıyor

Lübnan Hizbullahı Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrallah'ın Kariş sahasına yönelik tehditlerinin boyutlarına ve İslami direniş ordusunun yayınladığı video klibin taşıdığı mesajlara ilişkin siyasi analizlere devam ediyor. Medya, işgal altındaki Filistin sahilindeki gaz çıkarma platformlarının koordinatlarını ortaya koyuyor.

Filistinli siyasi analist Hassan Abdo, Hizbullah'ın son videoda gösterdiği askeri yeteneklerin büyük ve güçlü olduğunu ve direnişin tüm Siyonist limanlara bir deniz ablukası uygulama olasılığına sahip olduğunu ve bunun da Siyonist düşmanı kendi arzusundan bahsetmeye sevk ettiğini doğruladı. Amerika Birleşik Devletleri'nin arabuluculuğu yoluyla siyasi bir çözüme ulaşmak, ondan bir anlaşmanın imzalanmasını hızlandırmasını istedi.

Abdo, Yemen Haber Ajansı'na (Saba) özel bir röportajda şunları söyledi: "Hizbullah'ın mesajı sadece yerel değil, bölgeseldi ve su kütleleri ve işgalin Arap bölgesinde onları kontrol etme girişimi açısından çok önemli bir boyutu var, Düşmanın da korktuğu yerde Ensarullah Yemen'deki hakimiyeti, Bab'ül Mendeb Boğazı gibi çok hassas bir bölgede böyle yeteneklere sahiptir."

"Ayrıca işgal, Körfez ülkeleriyle normalleşme yoluyla İran'a yaklaşıyor ve bu yaklaşım, NATO'nun Rusya'nın stratejik varlığına yaklaşımına benziyor ve sonunda Ukrayna'da şimdiye kadar devam eden bir savaşın ateşlenmesine yol açtı. İran'ın Körfez bölgesindeki herhangi bir saldırganlığa yanıt verme konusunda çok büyük ve geniş yeteneklere sahip olduğu göz önüne alınmalı

Abdo, düşmanın savaşa hazır olup olmadığı konusunda, Siyonist varlığın savaşa hazır olmadığını ve özellikle Lübnan coğrafyası dışındaki diğer direniş güçleri de ona katılırsa ulaşabileceği coğrafi boyutu bilmediğini söyledi.

"Düşman, saldırı ve saldırı konusunda mükemmel eğitim almış 10.000'den fazla saldırgan savaşçı da dahil olmak üzere 100.000'den fazla savaşçıyı içeren bir güçle Hizbullah ile bir savaşa giremez" diye ekledi.

Siyasi analist, Hizbullah'ın yeteneklerinin düşmanı normal ülkelerden daha fazla korkuttuğuna, varlığın Amerikan onayı olmadan bir çatışmaya giremeyeceğine ve Amerika'nın aynı anda iki savaşa giremeyeceğine dikkat çekti. Nasrallah'ın şu anda düşmana baskı yapma tercihi… Doğru pozisyon değerlendirmesi yüzde 100 çünkü işgalin şu anda Hizbullah'a karşı harekete geçirilebilecek bir askeri seçeneği yok dedi.

Abdo sözlerini şöyle tamamladı: "Bu güçlü mesajlar ışığında Lübnan'ın petrol ve gaz çıkarma talepleri konusunda Hizbullah'ın istediğini elde edeceği kesin dedi.







Kaynak:Haber Kaynağı