Hizbullah: Amaçları Lübnan'ı Karıştırmak

Hizbullah: Amaçları Lübnan'ı Karıştırmak

El-Ahd haber merkezinin bildirdiğine göre Hizbullah hareketine bağlı Lübnan meclisindeki El-Vefa el-Mugaveme grubu dün bir açıklamada bulunarak, "Bir kesimin bu grup yerine temsilcilerini seçmek istemesi reddedilmiştir." diye belirtti.

El-Vefa el-Mugaveme grubu, "Bazılarının sahte bakanlarla hükümet kurmak için yurtdışından güç elde etme girişiminin hedefi, fraksiyonların girişimini kurutmaktır." diye belirtti.
 
Hizbullah grubu, yaptığı açıklamanın devamında, "Hükümette birisinin bizim yerimize temsilci bakanlarımızı seçmek istemesini veya birisinin bize bağlı makamları özellikle Maliye Bakanlığı olmak üzere bakanlıkların seçimini yasaklamak istemesini kesinlikle reddediyoruz." dedi.
 
Grup, "Lübnan'ın istikrarını bozmaya çalışarak Siyonist rejimi destekleyen ABD hükümeti, Lübnan'da hükümeti bozmaktan sorumludur." diyerek sorumluları uyardı.
 
El-Vefa el-Mugaveme grubu, Siyonist rejimle BAE-Bahreyn arasındaki uzlaşma anlaşmasına ilişkin olarak ise, "BAE ve Bahreyn halkının iradesine karşı iki ülkeye empoze edilen aşağılayıcı anlaşmayı kınıyoruz, çünkü [bu anlaşma] Filistin davasına ve bu ülke halkına ihanetin bir belgesidir" dedi.
 
Tüm bu gelişmeler 4 Ağustos'ta Beyrut liman bölgesindeki korkunç patlamanın yaşandığı günden sonra gerçekleşti. 190'dan fazla kişinin öldüğü ve 6.500 kişinin yaralandığı büyük patlama, eski Lübnan Başbakanı Hassan Diyab hükümetinin istifasına yol açtı. (Ajanslar)