'Hizbulkontra' Söylemi Çok Tehlikeli'

'Hizbulkontra' Söylemi Çok Tehlikeli'

HDP İstanbul Milletvekili Sabahat Tuncel'in dün verdiği röportajda Hizbullah Cemaati’ne "Hizbulkontra" demesinin tehlikeli ve sorumsuzcu olduğunu belirten HÜDA PAR'ın Medya ve Tanıtımdan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Abdurrahman Cens, HDP'li Tuncel'in y

HDP’li Tuncel’in, "biz Kürt hareketi olarak HÜDA PAR ile çatışmak istemiyoruz. Benim şahsi fikrim; 90’ların “Hizbulkontra” mirasına HÜDA PAR’ın sahip çıkmaması gerektiği yönünde." şeklinde Taraf’a verdiği beyanata tepkiler gecikmedi.

'Kontra' Söylemi Sorumsuzca ve Tehlikeli'

Sosyal medya üzerinden Tuncel’in tepki çeken açıklamasını değerlendiren HÜDA PAR'ın Medya ve Tanıtımdan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Abdurrahman Cens, “Hizbulkontra” söyleminin çok tehlikeli olduğuna vurgu yaparak, "Hizbullah'ın "olaya el koydum" dediği 6-8 Ekim'in üzerinden 40 gün geçmeden HDP vekilinin "kontra" söylemi; çok sorumsuzca ve çok tehlikeli!" diye yazdı.

Abdurrahman Cens, önceki gün PKK Merkez Komitesi üyesi Harun Koçgiri'nin benzer hakaretlerde bulunduğunu hatırlatarak, "Şu birkaç gündür PKK yöneticilerinden 2'sinin ardından bugün HDP vekilinin "eski tas eski hamam" sözleri; kabuk tutmamış yarayı kaşımaktır!" ifadelerini kullandı.

"Taşeronluk Yapanlar HÜDA PAR'ı Hazmedemiyor"

Sabahat Tuncel bir tepki de HÜDA PAR'ın Teşkilattan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Bahattin Temel’den geldi. Temel, “Kuruluşundan bu güne derinlerin taşeronluğunu yapanlar, HÜDA PAR'ın hür ve pak oluşunu hazmedemiyorlar.” diyerek Tuncel'e tepki gösterdi.

“Tuncel Aynaya Baksın”

HÜDA PAR’ın Seçimden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı İsa Aydın ise, tepkisini şu sözlerle ortaya koydu: “HDP’li Sabahat Tuncel, Hüda Par’a “pramiliter güç” iftirasını atarken, mutlaka aynaya bakıp özeleştiri yapıyordur. Çünkü kuruluşundan bugüne kadar yeğen ve yarenleri, dayılarına hizmet etmiş, mazlum Kürtlerin gözü açılmasın diye dayılarına kurban ediyor. Bu aralar Kandilden Kürtlerin fazla sesi çıkmıyor. Hep İmralı’nın dayıları olan Ankara grubunun demeçlerine tanık oluyoruz neden?” (Hürseda Haber)