Hindistan'da üç yılda 12 milyon kız kürtajla öldürüldü

Hindistan'da üç yılda 12 milyon kız kürtajla öldürüldü

Özellikle Hindistan ve Çin’de ailelerin erkek çocuk istemeleri nedeniyle, kız çocuklar doğmadan kürtaj kurbanı oluyor, bu da nüfustaki kadın- erkek dengesini altüst ediyor. Sadece Hindistan'da son üç yılda 12 milyon kürtaj gerçekleşti...

Hindistan'da kastlar arasındaki evlilik yasağının töre cinayetlerini arttırdığı belirtiliyor. Kız çocuğu istenmediği için yapılan kürtaj sayısının ise üç yılda 12 milyonu buldu.
Kastlar arası evlilik yasağı sebebiyle son yıllarda Hintli erkekler evlenmek için yurtdışına çıkıyor. Asyalı zengin kadınlar ise evliliğe sıcak bakmıyor. Çin'de ise evlenmek isteyen gençler Ukrayna gibi ülkelere yönlendiriliyor.
Her iki ülkede de evlilik oranı düşüyor, evlenme yaşı artıyor. Çeyiz yükü ve töre sebebiyle öldürülen kız çocukları, gelecek nesilde evlenilecek kız nüfus eksikliği erkeklerin evlenecek kız bulamayıp başka ülkelerde arayışa çıkması, 3 kuşak sonra ülkede çok büyük sosyo kültürel zararlara sebep olacağı belirtiliyor. Evlenemeyen erkek nüfus fazlalılığı fuhuşun da artmasına sebep oluyor.
Hindistan'da  2011'de yapılan bir araştırmaya göre ülkede son üç yılda kürtaj yapılarak öldürülen kız çocuğu sayısı 12 milyonu buluyor.