Hepimiz Bombalandık

Hepimiz Bombalandık

Hedef Kürt-Türk, iktidar-muhalif, mezhep ayrımını düşmanlığa dönüştürerek araya kan davası sokmaktır. Ortak vicdan ve adalet duygusunu kaybeden, ortak paydalarda buluşamayan toplumlar her türlü istihbarat ve terör örgütüne malzeme olmaya hazır demektir

Akif Emre / Hepimiz Bombalandık

Türkiyenin gergin bir seçime gittiği bir ortamda patlatılan bomba sıradan bir terör olayı değildir. Ankara'da barış mitingine gidenlere yönelik  patlatılan bombanın hedefi çok açık biçimde hepimiz, yani Türkiye'dir. Bu zamana kadar bu sayıda tanık olmadığımız bir katliam yaşandı. 

Katliamdan kim ne maksat elde etmek isterse istesin bu topraklarda yaşayan herkesin gerçek bir dayanışma sergilemesi gerekir.

Öncelikle böylesi bir vahşetin yaşanmasından herkesin kendine politik kazanç çıkaracak bir suçlama, savunma, gerekçelendirme içine girmeden, oynanan büyük oyunu görmesi gerekir... Bu tür olaylar toplumda travma etkisi yaparak aklı selimi ve vicdanları rehin almayı hedefler. Asıl hedef kısa ve orta vadedeki planlarıyla alakalıdır. Ve asıl sorun bunu tezgahlayanların bundan sonra atması muhtemel adımları iyi hesaplamak zorudayız.

Toplumsal fay hattını harekete geçirerek kandan beslenen bir stratejinin uygulama alanı 
bulmasına fırsat vermemek zorundayız. Şunu unutmamak gerekir ki her gizli örgüt, her provakasyon bizim zaaflarımızdan hareket eder. Bu nedenle öfke ve nefret söylemini, siyasal rekabete dayalı suçlamaları bir kenara bırakıp bu yaranın en kısa zamanda nasıl sarılacağı üzerinde sorumluluk duygusu ile hareket etmeli.

Hedef Kürt-Türk, iktidar-muhalif, mezhep ayrımını düşmanlığa dönüştürerek araya kan davasının girmesini sağlamaktır. Ortak vicdan ve adalet duygusunu kaybeden, ortak paydalarda buluşamayan toplumlar ise her türlü istihbarat ve terör örgütüne malzeme olmaya hazır demektir.

Türkiye dış kaynaklı bir operasyonun hedefi olabilir, bu durumda, bilerek bilmeyerek belli 
yapıların hedefine hizmet edecek adımlardan kaçınmalı.

Saldırı illegal örgütlerin, yabancı servislerin, terör yapılanmalarının hedefi de olabilir. Sonuç şu veya bu politik hedeften ziyade hepimize yapılmış demektir. Asıl bu nedenle sorumluluk duygusu ve vicdanın sesiyle hareket etmeli.

dünyabülteni