Hedef IŞİD'in petrol rafinerileri

Hedef IŞİD'in petrol rafinerileri

ABD öncülüğündeki koalisyon güçleri, IŞİD'in kontrolünde bulunan petrol rafinerilerini hedef alıyor. Son olarak Suriye'nin Deyr Ez Zor kentindeki petrol rafinerisi ve doğalgaz tesisi vuruldu.

ABD öncülüğündeki koalisyon güçleri, IŞİD'in kontrolünde bulunan Suriye'nin Deyr Ez Zor kentindeki "Kuniko" petrol rafinerisi ve doğalgaz tesisine hava saldırısı düzenledi. 

Rafinerinin iki aydır IŞİD militanlarının elinde olduğu ve bölgenin doğalgaz ihtiyacının büyük bir kısmının buradan karşılandığı belirtildi.

Saldırıda ölen ve yaralanan olup olmadığı hakkında bilgi verilmedi.

12 yeni hava saldırısı

ABD ordusu ve koalisyon güçleri, Suriye ve Irak'ta, IŞİD mevzilerine 12 yeni hava saldırısı daha düzenledi.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı’ndan (CENTCOM) yapılan açıklamaya göre, ABD ve koalisyon ülkelerine bağlı savaş uçakları ve insansız hava araçlarıyla Suriye’de 8, sadece ABD’ye bağlı hava araçlarıyla da Irak'ta 4 hedef vuruldu.

Açıklamada, Rakka'nın kuzeyinde IŞİD'in kontrolündeki dört modüler petrol rafinerisinin ve iki komuta kontrol noktasının vurulduğu açıkladı. Saldırıların başarılı olduğu görünse de örgüte verdiği hasarın tespitinin devam ettiği kaydedildi.

CENTCOM, Suriye'deki  hedeflere yönelik saldırıların Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin katılımıyla yapıldığını açıkladı. 

Türkiye sınırı yakınındaki Tel Abyad'a düzenlenen hava saldırısı sonrası yükselen duman, Suriye sınırındaki Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinden de görüldü. 

Irak'taki saldırılarda ise başkent Bağdat yakınlarında IŞİD'e ait 'güvenlikli bir yer' imha edildi, bir kontrol noktasına da hasar verildi. Felluce yakınlarındaki üç hava saldırısında da örgütün iki kontrol noktası ve ulaşım aracı imha edildi. 

Kaynak: Al Jazeera ve AA