HDP Saldırısında Yeni Gelişme

HDP Saldırısında Yeni Gelişme

Mersin Valiliği, HDP'ye yönelik saldırının faillerini tespit ettiklerini, ancak şu an bir açıklama yapılmayacağını belirtti

Mersin Valisi Özdemir Çakacak, dün HDP İl Başkanlığı binasına yapılan bombalı saldırıyla ilgili ellerinde geniş bilgiler olduğunu ancak şu an için detaylı bir açıklama yapmayacağını söyledi.
Çakacak, "Çünkü olayın faillerinin yakalanmasına dönük bilgiler olduğu için ayrıntı vermek doğru değil. En kısa zamanda olayın faillerinin ortaya çıkarılacağını düşünüyoruz" dedi.

Bombanın çiçekle parti binasına götürüldüğünü doğrulayan Vali Çakacak, şunları söyledi: Görevlilerden alınan bilgiye göre bir çiçek var, çiçek getirilmiş. Çiçek balkona konulmuş ve patlama balkonda meydana geliyor. Hem il binasında hem de iş hanının çeşitli yerlerinde hasarlar meydana geldi. Olay yeri inceleme, bomba uzmanları, terörle mücadele, istihbarat birimleri, ilgili tüm birimler üzerinde çalışıyor. Türkiye önemli bir seçim ortamı içerisindedir. Bu tür olaylar, bir partiye yapılmış olsa dahi tüm partilere yapılmış gibi hissediyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti laik, demokratik ve sosyal bir hukuk devletidir. Dolayısı ile demokrasimize yapılmış addedilir.