HDP, PKK'nın Elindeki Rehine Sayısını Açıkladı

HDP, PKK'nın Elindeki Rehine Sayısını Açıkladı

HDP Grup Başkanvekili Baluken, PKK'nın elinde 20 asker-polisin rehine bulunduğunu açıkladı

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, PKK'nin kaçırdığı polis ve askerlere ilişkin, "Şu anda PKK'nin elinde 20 polis ve asker var” dedi.
 
TBMM Genel Kurulu'nda konuşan İdris Baluken, “Kürt illerinde yaşanan çatışmalı süreçte yaşamını yitiren polis ve askerlerle ilgili defalarca üzüntülerimizi dile getirdik” ifadesini kullandı.
 
Baluken, “Bakın, daha bir hafta önce PKK'nin alıkoyduğu polis ve asker aileleri bu Meclis'e geldi. Bu Meclis'te onlarla görüşmek için bile saatlerce bir telefon trafiği yürütüp o aileleri susturmayı denediniz” şeklinde konuştu.
 
“Şu anda PKK'nin elinde 20 polis ve asker var” diyen İdris Baluken, şöyle devam etti:Onlarla ilgili kılınızı kıpırdatmıyorsunuz. Sadece, onlar ölecek, onların cenazesi üzerinden gelip burada hamaset siyaseti yapmakla toplumu kutuplaştırmaya çalışıyorsunuz. Bunlara biz hiçbir şekilde prim vermeyeceğiz. 
Eğer samimiyseniz gelin bu yaşayan polis ve askerlerin PKK'nin elinden alınması için birlikte bir komisyon kuralım, polis ve askerin yaşamına ne kadar değer verdiğinizi de buradan hep birlikte takip edelim.