HDP, Öcalan'ın sesli ya da görüntülü mesajını istiyor

HDP, Öcalan'ın sesli ya da görüntülü mesajını istiyor

HDP, Öcalan'ın Çözüm Süreci'yle ilgili sesli ya da görüntülü mesaj verebilmesi için hükümetten talepte bulunacak

HDP Grup Başkan Vekili ve İmralı heyeti üyesi Pervin Buldan, Hükümet ve devlet heyeti ile yapacakları ilk görüşmede, Abdullah Öcalan'ın Nevruz mesajının görüntülü ya da sesli olması için talepte bulunacaklarını söyledi. Buldan, "Umarım buna izin verilir, bu barış sürecine çok büyük katkı da sağlar" dedi.

Abdullah Öcalan'ın Diyarbakır'da yapılacak nevruz kutlamasına göndereceği mesaj ile ilgili tartışmalarla konuşan Pervin Buldan, hükümet ve devlet heyeti ile yapacakları ilk görüşmede, Diyarbakır nevruzu için Abdullah Öcalan'dan görüntülü veya olmasa sesli bir mesaj verilmesini gündeme getireceklerini belirterek, "Çünkü, bu halkın talebidir. Artık sayın Öcalan'ın kitlelere ve halka kendisinin hitap etmesini istiyoruz. Bu sesli de olabilir, görüntülü de olabilir. Tabi tercihimiz görüntülü mesajın verilmesidir. Sayın Öcalan'ın Nevruz mesajını kendi sesi ile mesajını duyurmasının daha anlamlı ve önemli olacağını düşünüyoruz. Talebimizi yapacağımız ilk görüşmede hükümet ve devlet yetkilileri ile paylaşacağız. Umarım buna izin verilir, bu barış sürecine çok büyük katkı da sağlar" dedi.

Buldan, Öcalan'dan gelecek görüntülü ya da sesli mesajın barış sürecinin ilerlemesi anlamında pozitif bir havada yaratacağını da ifade ederek, "Bunun sayın Öcalan'ın en büyük hakkı olduğunu düşünüyoruz" diye konuştu.