Hatip Dicle: Öcalan 15 Nisan'a kadar dedi

Hatip Dicle: Öcalan 15 Nisan'a kadar dedi

DTK Eşbaşkanı Hatip Dicle, Öcalan'ın en geç 15 Nisan 2015’e kadar bir çözüme ulaşılmasını istediğini, 'Aksi takdirde böyle sürdüremeyiz' dediğini aktardı

Demokratik Toplum Kongresi'nin 1. Olağan Genel Kurulu'nda konuşan Eşbaşkan Hatip Dicle, Öcalan'ın müzakere taslağı ve kendisiyle yaptıkları son görüşmeye dair konuştu.

Öcalan'ın, "Barış ve Müzakere Taslağı'nın, dört, beş aylık süreçte, 15 Nisan'a kadar tüm aşamalarının bitmesi gerekiyor, aksi takdirde sabrımın son sınırındayım" dediğini aktaran Dicle şunları söyledi: Geldiğıimiz nokta çok önemli, Öcalan aynen şöyle dedi: ”Hükümete söyleyin, ben kimseyi tehdit etmiyorum ama bu son şanstır. Bu barış ve demokratik çözüm için son şanstır. Barış ve demokratik çözüm taslağı üzerinde bir şekilde, dört, beş aylık süreçte, en geç Nisan 15’e kadar tüm aşamaları bitmek üzere, mutlaka bir çözümü, bir siyasi çözümü yakalamalıyız. Aksi takdirde sabrımın son sınırındayım. Böyle sürdüremeyiz. Bir hafta, 10 gün sonra sizi bekliyorum” dedi. Bugün ayın 13’ü, 14 gündür daha biz adaya gidip Öcalan’a Kandil’in mesajını iletebilecek durumdayız. Hükümet taslak üzerinde ne diyecek, bilmiyoruz. Gelinen tarihi halkayı önemsemek lazım.