Hasan Nasrallah'tan Çarpıcı Açıklamalar

Hasan Nasrallah'tan Çarpıcı Açıklamalar

Lübnan islami Direniş Hareketi Hizbullah'ın Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrallah şehid lider Abbas Musavi adına düzenlenen törende konuştu...

Nasrallah İsrail'in tehditleri, yerel konular ve bölgedeki gelişmeler hakkında açıklamalarda bulundu.

Lübnan halkına karşı "uyanık olma" çağrısında bulunan Nasrallah,tekfirci grupların İsrail ve Amerika tarafından kullanılarak ülkeyi ele geçirme peşinde olduklarını vurguladı.

ABD'nin zamanlamasına değinen Nasrallah, amaçlarının Filistin davasının Arap ve İslam ülkelerinin içişlerinin karışık olmasından istifade edilerek tamamen tasfiye edilip ortadan kaldırılma olduğunu, bunun bir ABD ve İsrail ittifakının projesi  olduğuna vurgu yaptı.

Lübnan 'da son dönemde bombalı saldırılarda hayatını kaybedenlere Allah'dan rahmet dileyen Nasrallah,  yaralılara da acil şifalar diledi.

Lübnan'ın, içinde İsrail'e karşı en büyük tehlike teşkil eden direniş bulunması nedeniyle tekfirci grupların hedefinde olduğunu öne süren Nasrallah, "Eğer bu gruplar Suriye'de başarılı olursa Suriye, Afganistan'dan daha kötü olur" dedi.

Bu tehlikenin bölge ülkelerinin tamamında var olduğunu iddia eden Nasrallah, söz konusu gruplara ait akımların, kendilerine düşmanlık yapan herkese karşı ortadan kaldırma ve yok etme mantığı uyguladığını belirtti.

Lübnan'da gerçekleştirilen bombalı saldırıların ışığında Hizbullah'ın Suriye'de ne işi var diyerek bir takım eleştiriler aldıklarına atıfta bulunan Nasrallah, "birçok ülkeden binerce savaşçının bulunduğu Suriye'de yani bizim hayat ve kader meselemiz olan komşu ülkemizde bulunmamız sorun mu oluyor ? bizim, savaşın ülkemize çekilmesine karşı orada bulunmamız neden yasak  ? bu eleştirileri yapanlar kafasını kuma gömmüş gibiler. Bizi öldürmelerine karşı koyabilmek için müdahale hakkımız yok mu ? öyleyse Kuseyr'de bizi mağlup edebilselerdi, tekfirciler Lübnan'a girseydi ne olacaktı? ya da Suriye'de ki  kontrolü tamamen ele geçirselerdi nasıl bir resim ortaya çıkar, daha sonra hedefleri ne olurdu ?" diyerek sert tepki gösterdi.

Sorunun mezhep sorunu olmadığını belirten Nasrallah, el nusra ve IŞİD'in birbirleriyle savaşmasını örnek gösterdi.

Tekfircilere karşı olan savaşlarında mutlaka başarıya ulaşacaklarını belirten Nasrallah, "sünni kardeşlerimize karşı asla savaşmıyoruz bizim savaşımız tekfircilerle" dedi.

 

Tekfirci Terör

Tekfirci teröre değinen Seyyid Hasan Nasrallah, kan akıtmayı ve her türlü işkenceyi mübah görme anlayışını reddetti ve “Bugün bu terör neredeyse tüm bölge devletlerinde yayıldı. Sadece Hıristiyanları değil Sünni mezhebin dışında kalan tüm mezhepleri hedefine oturttu” dedi.

IŞİD Nusra Cephesi’ni yönetmiyor muydu? Aynı fikre, aynı hedefe ve aynı zihniyete sahip değiller miydi? Ancak sıra ganimetlerin bölüşmesine ya da herhangi bir başka meseleye gelince ayrılığa düştüler. Bugün Suriye’de IŞİD ve Nusra Cephesi arasında yaşananları iyi okumak ve tecrübe edinmek gerekiyor.”

Diğer yanda muhalif Suriye İnsan Hakları Örgütü Mirsad’ın muhaliflerin kendi aralarındaki çatışmada 2000 civarında kişinin öldürüldüğü, köylerin yakıldığı, intihar eylemlerinin gerçekleştirildiği, tutuklarının öldürüldüğü, toplu katliam suçunun işlendiğini açıklayan raporuna değinen Nasrallah “Birbirinden ayrı hareket eden bu grupları herkesin iyi gözlemlemesi gerekiyor” dedi.

Ülkede kurulan yeni hükümetle sorunları olmadığına da değinen Nasrallah, hükümetin siyasi değil, tarafsız kurulmasını ve Hizbullah'ı bunun dışında tutmak isteyenlerin bunu 10 ay geçirdiğini öne sürdü.

"Hükümet kurma kapısını kendilerinin açtığını" söyleyen Nasrallah, bunun "olumlu bir tavır olarak kabul edilmesi gerektiğini" dile getirdi ve yeni hükümete "Ulusal Çıkar Hükümeti" ismi verilmesi çağrısında bulundu.

Nasrallah konuşmasının devamında "Bugün İsrail, bizi korkutamadığını ve azmimize dokunamayacağını bilmektedir. Direnişin şimdi ve her zaman yüksek hazırlıkla koruduğunu bildiği gibi, korktuğu direniş gücü ve imkanlarının mevcut, hazır ve gelişmekte olduğunu da iyi biliyor. "dedi.

Sonuç olarak Suriye'de ki savaşçıların ülkeden çıkarılması halinde kendilerinin orada birdakika durmayacaklarını belirten Nasrallah, Suriye'de ki savaşı ümmet için Filistin için durdurun çağrısı yaptı.

"İsrail'in eline fırsat geçmesini ve bölgenin fitnenin pençesine düşmesini istemiyorsanız Suriye'deki savaşı durdurun"

Tevhidhaber.com / Ajanslar