HAMAS’tan Abbas’a İsrail ile İşbirliği Tepkisi

HAMAS’tan Abbas’a İsrail ile İşbirliği Tepkisi

HAMAS (İslami Direniş Hareketi), Filistin özerk yönetimi lideri Mahmud Abbas’ın İsrail ile güvenlik işbirliği yapacakları açıklamasını eleştirdi.

Filistin HAMAS Hareketi, Filistin özerk yönetimi lideri Mahmud Abbas'ın İsrail televizyonun röportaj vermesini ve röportaj sırasında yönetimlerinin İsrail ile güvenlik işbirliği yapacaklarını açıklamasını eleştirdi.

Abbas, İsrail'in Channel 2 isimli yayın organına verdiği röportajda “Eğer güvenlik işbirliği yapmaktan vazgeçersek burada kaos olacaktır. Silahlar patlayacak, bombalamalar olacak, militanlar her yere yayılacak ve İsrail'e saldıracaklardır. İşbirliği olmazsa kanlı bir ‘intifada' başlayacak. İsraillilerle işbirliği yapmak istiyorum. Aramızda bir anlaşma ve ben bundan utanç duymuyorum” dedi.

HAMAS Abbas'ın açıklamalarına “Filistin intifadasına karşı durarak işgalci güçlerle yaptığı işbirliğini meşru göstermeye çalışıyor” ifadeleriyle ciddi bir eleştiri getirdi.

HAMAS sözcüsü Sami Ebu Zuhri “Abbas'ın açıklamaları Filistinlilerin menfaatlerine zarar veriyor” dedi ve özerk bölge liderine “İsrail'in işlediği suçların üzerini kapatmaya yarayan ve işgalcilerin Filistinlilere ileride daha ciddi saldırılar yapmasını teşvik eden şeyler yapmaktan vazgeç” çağrısında bulundu.

Geçtiğimiz Ekim ayında işgalci güçlerin başlattığı şiddet olaylarında 200'den fazla Filistinli hayatını kaybetti.