Hamas Yetkilisi Aruri'den Esir Askerler Hakkında Açıklama

Hamas Yetkilisi Aruri'den Esir Askerler Hakkında Açıklama

El-Aruri: Düşman tutsakların sorunu ancak işgal cezaevlerindeki tutsaklarımızın sorunu çözülerek çözülebilir

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Büro Başkan Yardımcısı Şeyh Salih el-Aruri, hareketin ancak Filistinli tutsakların sorununu çözerek Siyonist düşmanın mahkumlarının sorununu çözebileceğini doğruladı.

El-Aruri, Pazartesi akşamı El Aksa TV kanalına verdiği röportajda şunları söyledi: "Tutsakları kurtarmak bizim için bir görev ve yükümlülüktür ve buna devam edeceğiz ve mahkumları serbest bırakmaya yetecek kadar paramız yoksa, Bir anlaşma yapmak için çalışacağız ded,

Al-Aruri, Mescid-i Aksa'ya bir şey olursa, bunun küresel bir patlamaya yol açabileceğini vurguladı.

Milyonlarca insanın Allah'ın Mukaddes Evine doğru yöneldiği Zilhicce günlerinde, işgalin hala Yahudileştirmeye tabi tuttuğu ilk iki kıbleyi Müslümanlar için hatırlamanın bir fırsat olduğunu açıkladı.

İşgalcilerin Mescid-i Aksa'nın altında kazı çalışmalarına devam ettiğini ve bu bölgede Yahudileri bağlayan hiçbir iz bulunmadığına dikkati çekti.

Mescid-i Aksa'nın altındaki kazıların güvenliğini tehdit ettiğini ve onlarca yıldır devam ettiğini ve sabotaj amaçlı olduğunu düşünen Al-Aruri, Bab al-Rahma ibadet alanının bir sinagog kurulması için kontrol edilmesi için yeni ve artan çağrılar olduğunu belirtti.

Tüm dünyayı Mescid-i Aksa'da olup bitenlere dikkat etmeye ve bu "İsrail" saldırılarını durdurmaya çağırdı, Filistin halkının her şekilde Mescid-i Aksa'yı savunmaktan vazgeçmeyeceğini, bunu yapacak güce ve kararlılığa sahip olduğunu vurguladı.

Başta aile içi tartışmalara tanık olanlar olmak üzere Batı Şeria'nın tüm bölgelerini silahlarını işgale yönlendirmeye çağırdı. Batı Şeria'daki her silahın işgale karşı yönlendirilmesi gerektiğine dikkat çekti.

Hebron'un işgale ve yerleşimcilere karşı direniş sahnesinin ön saflarında yer alacağına ve hareketin gruplara bağlı olmaksızın direniş olgusunu tüm gücüyle desteklediğine olan güvenini dile getirdi.

"Kudüs'ün Kılıcı" savaşının yeni denklemler dayatarak işgalle yüzleşmede stratejik bir değişiklik olduğuna dikkat çekti.

El-Aruri, işgalle ilgili tutuklu takas anlaşması dosyasında, mahkumlar konusunda özgür hiçbir şeyin olmadığını ve her bilginin bir bedeli olduğunu doğruladı. bir takas anlaşmasını tamamlamaya hazırız ancak israil'in ödenmesi gereken bir bedel var." dedi