Hamas ve İslami Cihad Siyonistlere Meydan Okudu

Hamas ve İslami Cihad Siyonistlere Meydan Okudu

Hamas ve İslami Cihad'dan ortak açıklama: Direnişten vazgeçmeyeceğiz!

İslamî Direniş Hareketi (Hamas) liderlerinden Mahmud Ez-Zehhar ile İslamî Cihad Hareketi lideri Nafız Azzam, direnişi silahsızlandırma girişimleri konusunda uyararak, Filistin’i özgürleştirinceye kadar direniş seçeneğine bağlı olduklarını belirttiler.

Hamas’ın askeri kanadı durumundaki Kassam Tugayları’nın işgal güçleri tarafından saldırıya uğrayan tünelde şehit olan ve yaralanan Kudüs Müfrezeleri mücahitlerine yardıma koşarken şehit olan Muhammed Cemil El-Ağa ve Misbah Şubeyr için düzenlediği ve binlerce Filistinli vatandaşın yanında Filistinli grup temsilcilerinin katıldığı taziyede konuşan Hamas lideri Ez-Zehhar “bütün Filistin’i özgürleştirinceye kadar işgale karşı direneceğiz” dedi.

Direniş seçeneğine bağlı olduklarına bir kez daha vurgu yapan Ez-Zehhar, “Kassamımızın elindeki tek bir silahı bile almaya yeltenecek çılgın insanları da uyarıyoruz” ifadesini kullandı.

Taziye programında söz alan İslamî Cihad liderlerinden Şeyh Nafiz Azzam ise, Filistinliler için şeref, cihad ve direniş yolunda birleşmekten başka alternatif olmadığını belirterek, direniş seçeneğine bağlı olduklarını söyledi.


Kaynak : Filistin Enformasyon Merkezi