Hamas Lideri İsmail Heniyye Türkiye’ye Geldi

Hamas Lideri İsmail Heniyye Türkiye’ye Geldi

Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birim Başkanı İsmail Heniyye, çıktığı yurt dışı seyahatinin Mısır'dan sonraki ikinci durağı olan Türkiye'ye 8 Aralık Pazar sabahı ulaştı.

Filistin Enformasyon Merkezi'nde yer alan habere göre Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birim Başkanı İsmail Heniyye, çıktığı yurt dışı seyahatinin Mısır'dan sonraki ikinci durağı olan Türkiye'ye 8 Aralık Pazar sabahı ulaştı.

Hareketin Siyasi Birim üyesi ve Ulusal İlişkiler Sorumlusu Husam Bedran, Hamas Siyasi Birim üyelerinden bazılarının İsmail Heniyye'nin Türkiye'ye ulaşmasından sonra bir araya gelmelerinin fotoğraflarını yayınladı.

Fotoğrafta Heniyye ile birlikte Siyasi Birim üyelerinden Salih El-Aruri, Musa Ebu Merzuk, Nizar Ivadullah, Halil El-Hayye, Husam Bedran, hareketin dışarıdaki başkanı Mahir Salah'ın ve daha başkalarının bir araya geldikleri görülüyor.

Husam Bedran, fotoğrafa yazdığı yorumda; "Bizi Filistin birleştiriyor. Görevimiz halkımıza hizmet, hedefimiz toprağımızı özgürleştirmek. Bizden önce gelmiş ve şehit olmuş liderlerimizin yolundan gidiyoruz. Esir kardeşlerimizi yüceltmek için çalışıyoruz" dedi.

Heniyye, yurt dışı seyahatine 2 Aralık'ta Kahire ziyaretiyle başlamıştı. Orada Mısır'ın bazı sorumlularıyla ve İslami Cihad Hareketi'nin Genel Sekreteri Ziyad En-Nehhale'nin başkanlığındaki liderleriyle görüşmüştü.