Hamas, Batı Yaka’nın El-Halil Şehrinde Gazze Zaferini Kutladı

Hamas, Batı Yaka’nın El-Halil Şehrinde Gazze Zaferini Kutladı

slamî Direniş Hareketi (Hamas) Batı Yaka’nın El-Halil şehrine bağlı Deir Samit beldesinde “Kassam, Esir Mescidi Aksa’ya Yürüyor” ismiyle görkemli bir etkinlik düzenledi.Yıllar sonra böyle bir etkinliğin düzenlendiği beldeye civar köy ve beldelerden de yüz

slamî Direniş Hareketi (Hamas) Batı Yaka’nın El-Halil şehrine bağlı Deir Samit beldesinde “Kassam, Esir Mescidi Aksa’ya Yürüyor” ismiyle görkemli bir etkinlik düzenledi.

 

Yıllar sonra böyle bir etkinliğin düzenlendiği beldeye civar köy ve beldelerden de yüzlerce kişi geldi.

 

Etkinliğe Gazze’den telefonla katılan eski Vakıflar Bakanı İsmail Rıdvan, Gazze ile Batı Yaka halkının aynı kanı taşıdığını, direnişin de şu an itibariyle Kudüs, Yafa ve Hayfa’yı özgürleştirmeye daha yakın olduğunu söyledi.

Rıdvan yaptığı konuşmada, “Yenilmiş Ekin savaşından sonrası asla öncesi gibi olmayacak. Gazze’deki direniş güçleri Filistin halkına karşı kurulan bütün tuzakları başarısız kılmayı başardı ve bütün saldırıları tek başına göğüsledi. Gazze zaferi, El-Halil’in, Ramallah’ın ve Batı Yaka’nın da zaferidir” dedi.

İslamî Cihad Hareketi liderlerinden birinin de konuşma yaptığı etkinlik, okunan şiir ve söylenen marşların ardından son buldu.

FİEM