Hamas: "AK Parti Deneyimi Örnek Alınmalı"

Hamas: "AK Parti Deneyimi Örnek Alınmalı"

İslami Direniş Hareketi (Hamas)'ın Batı Yaka'daki önde gelen liderlerinden ve eski bakanlardan Vasfi Kubha, Türkiye'de dün yapılan yerel seçimlerde büyük bir zafer kazanan AK Parti'nin örnek alınması gereken bir deneyim olduğunu söyledi.

Kubha, Quds Press Haber Ajansı'na bugün (31 Mart Pazartesi) konuyla ilgili verdiği demeçte, Türkiye'de İslamcıların arka arkaya seçimlerde zafer kazanmasının ve seçmenin yarıya yakınının oyunu almasının İslami kökenli AK Parti'nin izlediği yolun sağlıklı olduğuna işaret ettiğini bildirdi.

Seçim sonuçlarının İslamcılara halklarına hizmet etme fırsatı verilmesi halinde temiz ve şeffaf bir politika izleyerek eşsiz hizmetler sunacaklarını gösterdiğini kaydeden Kubha, İslamcılar için adaletin yönetimin temelini teşkil ettiğini ve herkesin kanun önünde eşit olduğunu söyledi.

AK Parti'nin izlediği politikanın huzur ve güvenlik ortamı sağladığını ve bunun da kalkınmaya ve yolsuzlukla mücadeleye sevk ettiğini belirten Kubha, Türkiye'deki İslamcıların bunca yıl yerel yönetimlerde ve ülke yönetiminde gösterdikleri başarıyla örnek alınmayı hak ettiklerini bildirdi.

Filistin Enformasyon Merkezi