Hamas: “Abbas’a Bağlı Güçler Liderlerimizden 5 Kişiyi Tutukladı”

Hamas: “Abbas’a Bağlı Güçler Liderlerimizden 5 Kişiyi Tutukladı”

Hamas: “Abbas’a Bağlı Güçler Liderlerimizden 5 Kişiyi Tutukladı”

İslamî Direniş Hareketi (Hamas), Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas’a bağlı güçleri hareketin liderlerine ve mensuplarına baskı kurmakla suçlayarak, bu güçlerin varılan uzlaşıyı gözardı ederek en son liderlerinden 5 kişiyi tutukladığını ve bazılarını da ifadeye çağırdığını belirtti.

Gelişmelerle ilgili olarak bugün basın açıklaması yapan Hamas şu bilgiyi verdi: “Beytlahim’deki Koruyucu Güvenlik güçleri daha önce 16 yıl Siyonist işgal rejimi zindanlarında kalan ve özgürlüğe kavuşan esir İbrahim Halil Diriyye’yi evine baskın yapıp tutukladı. İstihbarat güçleri de Filistinli genç Ahmed Hammad’ı ifadeye çağırdıktan  sonra gözaltına aldı.”
 
El-Halil şehrinde ise istihbarat güçleri özgürlüğe kavuşan Husam Ebu Ras’ı Dura’daki çalışma yerinden alıp götürürken, yanında çalışan Ala Eberyuş’u ise tutuklayamadı.

Üniversite öğrencisi Leys Asafire’nin evini basan Koruyucu Güvenlik güçleri aramaların ardından Filistinli öğrenciyi tutuklarken, yine öğrenci olan Muhammed Usfur’u bir ayda ikinci kez ifadeye çağırdı.
 
Ramallah şehrinde Filistin Yönetimi'ne bağlı mahkemeler Birzeit Üniversitesi öğrencilerinden Muhammed Haşayike’nin tutukluluk halini uzattı. İki haftadır istihbarat tarafından sorgulanan Filistinli öğrencinin eski esirlerden olduğu ve daha önce defalarca Abbas güçleri tarafından tutuklandığı bildirildi.

Uteyl beldesinde de operasyon yapan Abbas güçleri, daha önce defalarca tutuklanan eski esirlerden Nebil Ebu Halil’i tutukladı.