Hamaney'den İktisat Direnişi Çağrısı

Hamaney'den İktisat Direnişi Çağrısı

Ayetullah Seyyid Ali Hameney İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'ye bir mektup yazdı. Hamaney, mektupta Nükleer müzakerelere ilişkin meselelere değindi. Uyarı ve Çağrı yapan Hamaney'in mektubu...

Yaptırımların iptal edilmesini başarı olarak kabul eden Ayetullah Hamaney şunları söyledi:

"Büyük milletimizin zalim yaptırımlar karşısında direnişi, nükleer alimlərimizin bu sanatın gelişiminde olan eşsiz katkıları, ayrıca müzakere heyetimizin yorulmaz çabaları, aksi tarafı geri adım atmaya ve bir takım yaptırımları iptal etmelerine neden oldu.

Bu nedenle size, müzakere heyetine, Dışişleri Bakanına kendi razılığımı ve teşekkürlerimi sunarım.

Hamaney mektupta ABD'nin yaptırımların tamamen kaldırılacağına dair vermiş olduğu sözü sonuna kadar takip edilip dikkatli olunması yönünde talimat verdi. 

Seyyid Ali Hamaney mektubun devamında bir kaç önemli noktaya işaret ederek gaflete düşülmemesi çağrısını yineledi.

İran Cumhurbaşkanı'nın dikkat etmesi gerektiği konular;

1 "Aksi" tarafın verdiği sözden dönmesine dikkat edin, verilen sözleri sonuna kadar takip edin. Bazı ABD yetkililerinin son günlerde yaptığı açıklamalar bu konuda dikkatli olmamız gerektiğinin kanıtı.

2 Ülkenin tüm Mesuliyet sahiplerine hatırlatılsın ki, yaptırımların kaldırılması insanların geçimlerini düzeltmesi ve ekonomik sorununn çözümü için yeterli değildir. Bunun İçin ciddi çalışmalı ve iktisat direnişi projesini gerçekleştirmek gerekir.

3 Bu konuda ciddi bedel ödediğimiz hep akıllarda kalsın, yazı ve sözlerinde bunu görmezden gelenler ve kendilerini Batı tarafına memnun gibi gösterenler İran halkının genel düşüncesi ile aynı düşünceye sahip değiller.

4 Elde edilen bu sonuç direniş ve dayanıklılık nedeni ile kazanıldı. Biz bunu ülkemizle ilgili olan tüm olay ve konularda ders olarak kabul etmeliyiz.

5 Bir daha ifade ediyorum ki karşı tarafların özellikle ABD'nin bu konuda olan hilelerine gaflet etmeyin.

Allah'tan Sizin ve ülkenin tüm sorumlularının başarı kazanmasını diliyorum

Seyyid Ali Hamaney

Tevhidhaber.com