Hamaney'den 'Havai Fişek' Benzetmesi

Hamaney'den 'Havai Fişek' Benzetmesi

İran dini lideri Hameney Saldırılarla ilgili yorumda bulundu

İran İslam Cumhuriyeti lideri Ayetullah Hamaney, dün İran’da meydana gelen ve IŞİD’in üstlendiği saldırılarla ilgili yaptığı açıklamada, bu saldırıların İran halkını asla etkileyemeyeceğini ifade etti. 12 kişinin hayatına mal olan saldırıların ardından Tahran’da öğrencilerle bir araya gelen Seyyid Hamaney “İran halkı gelişmeye, ilerlemeye devam ediyor. Bu havai fişek gösterisi İran halkının kararlılığını etkileyemez!” şeklinde konuştu.

“Onlar İran halkının ve yöneticilerinin iradesini etkileyemeyecek kadar küçükler” diyen Ayetullah Hamaney, “Yaşanan bu olaylar bir kez daha göstermiştir ki, İran mevcut fitneler karşısında direniş ortaya koymasaydı ülkede çok daha büyük krizler yaşanırdı” ifadelerini kullandı.

Hamaney'den Saldırı Yorumu

İran Devrim Muhafızları ise Tahran’da yaşanan iki terör saldırısında hayatını kaybeden masumların intikamının alınacağına dair söz verdi.

Suud’da Trump’ın katılımıyla gerçekleşen görüşmelerin ardından yaşanan bu gelişmenin birbiriyle bağlantılı olduğunu ifade eden Devrim Muhafızları “IŞİD’in saldırıyı üstlenmesi söz konusu tarafların rolünü ortaya koyuyor” şeklinde konuştu.