Hakkari'de Çatışma: 8 Asker Hayatını Kaybetti

Hakkari'de Çatışma: 8 Asker Hayatını Kaybetti

Hakkari'nin Çukurca ilçesi Çığlı Üs Bölgesinde PKK'lılarla çıkan çatışmada 6 askerin hayatını kaybettiği, 8 askerin yaralandığı bildirildi. Bölgeye sevk edilen helikopterin düşmesi sonucu ise 2 pilotun yaşamını yitirdiği açıklandı.

Genelkurmay Başkanlığından, Hakkari'nin Çukurca ilçesinde PKK'lılarla çıkan silahlı çatışmada 6 askerin, müdahale için bölgeye sevk edilen helikopterin düşmesi sonucu da 2 pilotun hayatını kaybettiği açıklandı.

Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, bugün saat 04.50 civarında Hakkari Çukurca Çığlı Üs Bölgesinde teröristlerle çıkan silahlı çatışmada 6 askerin yaşamını yitirdiği, 8 askerin yaralandığı belirtildi. 

PKK'lılara müdahale için bölgeye sevk edilen bir Kobra helikopterin ise Çukurca bölgesinde saat 05.50 sularında kazaya uğradığı ifade edilen açıklamada, teknik bir arızadan kaynaklandığı değerlendirilen kazada helikopter pilotu 2 askerin öldüğü, olayla ilgili inceleme ve araştırmanın devam ettiği ifade edildi.

Bölgeye F-16 uçağı, taarruz helikopter kolu, insansız hava aracı ve takviye birliklerin sevk edildiği belirtilen açıklamada, şu ana kadar 6 örgüt mensubunun etkisiz hale getirildiği, operasyonların sürdüğü bildirildi.

AA