Görmez İran'a Gidiyor

Görmez İran'a Gidiyor

Diyanet İşleri Başkanı, "İslam dünyasında mevcut krizler" temalı konferansa katılmak üzere 27-29 Aralık tarihinde İran'a gidecek

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, 29. Uluslararası Vahdet Konferansı'na katılmak üzere İran'a gidecek.

Alınan bilgiye göre, Barış ve İtidal Daimi Temas Grubu Başkanı da olan Görmez, Dünya İslam Mezhepleri Yakınlaştırma Birliği tarafından 27-29 Aralık tarihleri arasında Tahran'da düzenlenecek 29. Uluslararası Vahdet Konferansı'na katılacak.

Teması "İslam dünyasında mevcut krizler" olarak belirlenen konferansa, çeşitli İslam ülkelerinin bakanları ve dini temsilcilerinden oluşan 292 isim katılacak.

Konferansta konuşacak Görmez, İslam dünyasında yaşanan mezhep çatışmalarına son verilmesi için çağrıda bulunacak, IŞİD gibi İslam adına hareket ettiğini iddia eden terör grupların dine verdiği zarara dikkati çekecek.

Açılış konuşmasını İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'nin yapacağı konferans esnasında, çeşitli komisyon toplantıları da gerçekleşecek. Görmez'in de katılacağı bu komisyon toplantılarında, İslam dünyasındaki mevcut krizler, nedenleri, çıkış yolları tartışılacak, İslam dünyasının içinde bulunduğu süreç tahlil edilecek, İslam ülkelerindeki üniversiteler, kadınlar, gençler ve Filistin meselesi gibi konular ele alınacak. Toplantılarda görüşülecek tüm konular raporlaştırılacak.

Görmez, ziyareti kapsamında İran Kültür ve İslami İrşad Bakanı Dr. Ali Cenneti, İnkılap Rehberi Danışmanı ve İslami Mezhepleri Yakınlaştırma Kurumu Yüksek Kurulu Başkanı Ayetullah Teshiri, Hac ve Ziyaret Kurumu Rehberlik Makamı Temsilcisi Gazi Asger, İran İslam Cumhuriyeti İlmiye Havzaları Müdürü Ayetullah Hüseyni Buşehri'nin de aralarında bulunduğu üst düzey yetkililerle görüşecek.

İslami Mezhepler Üniversitesini de ziyaret edecek Görmez'in, öğrencilere bir konferans vermesi planlanıyor.