" Gazze'nin Filistin'den Koparılmasına İzin Vermeyeceğiz"  !

" Gazze'nin Filistin'den Koparılmasına İzin Vermeyeceğiz" !

Hamas'ın Gazze lideri Sinvar: Gazze'nin Filistin'den koparılmasına ne pahasına olursa olsun izin vermeyeceğiz

Hamas'ın elinde birçok güçlü kartın olduğunu ifade eden Hamas'ın Gazze'deki lideri Yahya Sinvar, Gazze'nin Filistin topraklarından koparılmasına izin vermeyeceklerini söyledi.

Hamas'ın Gazze lideri Yahya Es-Sinvar Filistin'e dair önemli açıklamalarda bulundu.

Hamas'ın Gazze'deki yönetiminin bu kadar hazırlık yapmayı gerektirecek kadar önemli olmadığını belirten Yahya Es-Sinvar, Hamas'ın yaptığının özgürlük projesinin hazırlığı olduğunu söyledi.

Es-Sinvar, bir grup yazar ve siyasi analistle yaptığı ve dört saat süren görüşmede, Hamas'ın Gazze Şeridi'nin Filistin'den koparılmasına ne pahasına olursa olsun izin vermeyeceğini kaydetti.

Filistin Enformasyon Merkezi muhabirinin toplantıya katılan yazarlardan edindiği bilgiye göre, Hamas lideri Gazze'nin Filistin topraklarından ayrılmasının milli projenin intiharı anlamına geldiğini söyledi.

Muhammed Dahlan'la yapılan anlaşmanın milli projeyi ayağa kaldırmayı hedeflediğini kaydeden Es-Sinvar, Hamas'ın elinde birçok güçlü kartın olduğunu dile getirdi.

Es-Sinvar, Filistin davasının başına gelen Oslo Anlaşması ve bölünmüşlük gibi hallerin Filistin davasını zayıflattığına dikkat çekti.

Hamas'ın Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas ile ilişkilerine de değinen Es-Sinvar, hareketlerinin Abbas'ın yüzüne kapılarını kapatmadığını bildirdi.

Es-Sinvar, Gazze'deki Hükümet İdare Komitesi'nin halihazırdaki sorunları olmadığına işaret ederek, 'Hükümet İdare Komitesi'nin lağvedilmesi sorunu çözecekse bu kararı vermek çok kolay. Fakat Hükümet İdare Komitesi'nin lağvedilmesi sorunu çözmeyecek' dedi.

Hamas lideri, milli projenin inşası için herkesle diyaloğa ve işbirliğine hazır olduklarını kaydederek, Hamas'ın diğer gruplarla ilişkilerinin gayet iyi olduğunu açıkladı.

İşgal rejimiyle şu an çatışma istemediklerini kaydeden Es-Sinvar, işgalcilerden gelecek olası bir saldırıya ise karşılık vermeye hazır olduklarını ifade etti.

Toplantıda Es-Sinvar'ın yazarların ve siyasi analistlerin görüşlerini de dinlediği öğrenildi.